Edi și Floarea Ghiocel, condamnați în SUA. Cuplul de interlopi români a spălat 1,4 milioane $

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 23.11.2023 - 12:04
Edi și Floarea Ghiocel, condamnați în SUA Foto: aktual 24

Șefii clanului Ghiocel, cuplul Edi și Floarea, au fost condamnați în SUA la câte 3 ani de închisoare pentru spălare de bani. Victimele lor erau persoane în vârstă, în principal din comitatul San Diego.

SHARE

Eduard Ghiocel și soția sa, Floarea Ghiocel, au fost condamnați de un tribunal federal al SUA la 36 de luni și, respectiv, 30 de luni, de închisoare pentru spălarea a 1,4 milioane de dolari. 

Banii proveneau din zeci de furturi, tâlhării și escrocherii care vizează majoritatea victimelor în vârstă din comitatul San Diego.

Edi și Floarea Ghiocel, condamnați în SUA. Cuplul de infractori români a spălat 1,4 milioane $

Ei au fost condamnați pe 20 noiembrie.

Conform acordurilor lor de recunoaștere a vinovăției, familia Ghiocel, împreună cu cei doi băieți ai lor, Gabriel Ghiocel, Marius Ghiocel și soțiile lor, Larisa Ghiocel și Argentina Alexandru, au comis o serie de 17 furturi mari și jafuri de bijuterii în comunitățile în vârstă din San Diego. Apoi au amanetat bijuteriile și ceasurile furate pentru bani în magazinele de bijuterii din Los Angeles, transmite Ministerul de Justiție din SUA.

În plus, Eduard și Floarea Ghiocel au recunoscut că au depus cereri frauduloase de șomaj la Departamentul de Dezvoltare a Ocupării Forței de Muncă (EDD) din California pentru a obține aproximativ 32.250 de dolari în prestații de asigurări de șomaj din California destinate să ajute lucrătorii afectați de pandemia COVID-19.

Citește și: Americanii vorbesc despre “Valcea Romanian Transnational Crime Group”. Clanul Ghiocel jefuia bătrâni

Eduard și Floarea Ghiocel au recunoscut încasările din cablare din furturile de bijuterii și frauda asigurărilor pentru șomaj în România, precum și că au folosit veniturile pentru achiziționarea de lingouri de aur, monede de aur și vehicule de lux de ultimă generație din locații din California de Sud și expedierea acestor articole în România. 

În total, banda lui Ghiocel a trimis aproape 1,4 milioane de dolari în România, știind că banii erau venituri din furt, jaf și fraudă, se arată în acordul de recunoaștere a vinovăției.

 Citește și: 200 de infractori, săltați de Poliție și DIICOT, în ”Ziua Z”. Vizate, grupări de crimă organizată

Eduard și Floarea Ghiocel au convenit să rețină veniturile din infracțiune, inclusiv două Lamborghini Urus, un Ferrari Portofino din 2020 și un BMW X4, toate confiscate de autoritățile din România. Decăderile vor fi utilizate pentru plata restituirii victimelor infracțiunilor.

Copiii și nurorile cuplului Ghiocel rămân în libertate.

Acest caz este urmărit de procurorul adjunct al SUA Jessica Adeline Schulberg cu asistență din partea Biroului pentru Afaceri Internaționale al Departamentului de Justiție, Atașatul Juridic al FBI la București și autoritățile române, inclusiv Serviciul Direcției pentru Combaterea Crimei Organizate (DCCO) pentru Combaterea Grupurilor Infracționale Organizate, Brigada de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) – Pitești, Serviciul Județean de Combatere a Criminalității Organizate – Teleorman, Batalionul Jandarmeriei Române, Ministerul Justiției Român, și Direcția Română de Investigații Criminale - Unitatea Fugitivi.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te