Dictatori, ayatollahi și propaganda Chinei, în continuare pe Twitter, în timp ce Trump e interzis

DE Mircea Marian | Actualizat: 14.01.2021 - 18:26
Ayatollahul Khamenei Foto: Twitter

Twitter nu pare a fi deranjat de faptul că lideri autori care-și țin în teroare națiunile sunt foarte activi pe această rețea socială. În plus, compania condusă de Jack Dorsey a permis propagandei Chinei comuniste să-și mediatizeze dezinformările.

SHARE

De exemplu, ayatollahul iranian Ali Khamenei are cont pe Twitter și-l folosește în mod curent (peste 10.000 de mesaje). Avocatul israelian Arsen Ostrovsky, specializat în drepturile omului, scrie, azi, în Newsweek SUA, că a chestionat Twitter în legătură cu contul lui Khamenei, iar compania i-a răspuns că acesta respectă regulile și are doar mesaje legate de politica externă a țării sale. 

“Ayatollahul Ali Khamenei, care cheamă la genocid împotriva Israelului, incită la violență împotriva americanilor și neagă Holocaustul are cont în continuare“, scrie avocatul israelian, care acuză Twitter de dublu standard. 

Ostrovsky amintește că “diverși comisari“ ai Chinei comuniste au scris pe Twitter dezinformări în care justificau genocidul uigurilor musulmani.

Potrivit revistei Slate, ambasada Chinei în SUA a susținut, într-un mesaj pe Twitter, că femeile uigure au fost eliberate de către guvernul comunist și ele nu mai sunt “mașini de făcut copii“. Twitter a șters, după un timp, acest mesaj, dar a lăsat altele, cu conținut asemănător. 

Aparent paradoxal, China și Iranul sunt țări care țin sub un control strict utilizarea, de către cetățenii obișnuiți, a acestei rețele sociale, practic ea fiind interzisă pe teritoriul chinez. 

Fox News prezintă, tot azi, o postare a unui ziar controlat de Partidul Comunist Chinez, People`s Daily, care a transmis pe Twitter că covid-19 nu provine din Wuhan, ci din produse congelate importate de China. 

Și președintele autoritar al Venezuelei, Nicolas Maduro, are cont pe Twitter, la fel ca și omologul său turc, Recep Tayip Erdogan. 

Revista Slate susține că Twitter ar trebui să-i blocheze pe liderii statelor care interzic cetățenilor lor să folosească această rețea socială. 

În trecut, rețeaua s-a conformat unor cereri venite dinspre guvernele Rusiei și Turciei și a șters mesajele unor utilizatori. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.