Deputatul Emanuel Ungureanu reclamă la Parchet Institutul Oncologic din Cluj. Replica instituției

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 03.07.2020 - 17:03
Foto: Cluj Manifest

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a depus o plângere penală împotriva conducerii Institutului Oncologic din Cluj. Ca răspuns, institutul a declarat că şi îşi arată disponibilitatea ca Ministerul Sănătăţii să efectueze un control de specialitate.

SHARE

„Pentru a se clarifica orice suspiciune, suntem dispuşi să solicităm Ministrului Sănătăţii efectuarea unui control de specialitate, pentru a certifica modul în care Institutul Oncologic şi-a desfăşurat activitatea. În concluzie, regretăm faptul că munca personalului medical, care s-a dedicat acestei profesii, şi imaginea Institutul Oncologic, este pusă în derizoriu, pe baza unor vorbe aruncate în vânt, fără nici un argument factual”, se arată într-un comunicat trimis, vineri, de IOCN, semnat de managerul Ioan-Cătălin Vlad şi de directorul medical prof.univ.dr. Patriciu Achimaş-Cadariu.

„Având în vedere faptul că, în ultima perioadă, Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” a făcut obiectul unor atacuri fără precedent, total nejustificate, atacuri care au afectat grav atât pacienţii cu cancer, cât şi personalul medical, apreciem că această conduită/atitudine poate fi înţeleasă doar din punct de vedere subiectiv al acestora, din lipsa de vizibilitate sau de activitate profesională, din nevoia de afirmare şi rea-credinţa a unora”, se mai arată în comunicatul IOCN.

Potrivit sursei citate, activitatea managerială a IOCN s-a desfăşurat cu bună credinţă, maximă implicare, în consens cu interesul pacientului cu cancer şi în concordanţă cu prevederile legale.

Ungureanu, vicepreşedinte al Comisiei pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor, a depus, vineri, o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, în care acuză conducerea Institutului Oncologic din municipiu de faptul că s-ar face vinovată de răspândirea în instituţie a COVID-19 şi de focarul în care au fost infectate 12 cadre medicale din spital şi pacienţi, relatează Agerpres.

„Acel focar de infecţie a fost datorat, din punctul de vedere al declaraţiilor ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, ca fiind din cauza unor neglijenţe de management. Adică, domnul Tătaru a spus public că la Institutul Oncologic, din cauza unor greşeli ale conducerii spitalului, s-au infectat bolnavi şi, spun surse din spital, ar fi murit nişte bolnavi cu cancer”, a declarat Emanuel Ungureanu.

El a adăugat că nu a existat vreo anchetă la Institutul Oncologic, care să lămurească lucrurile.

„Vorbim nu doar despre un caz penal în zona necombaterii contaminării cu SARS-CoV-2, ci vorbim şi de un caz de corupţie. Denunţul pe care îl fac azi este împotriva managerului Institutului Oncologic, Călin Vlad. (…) Din informaţiile pe care le deţin, dr. Călin Vlad a direcţionat un pacient care a venit din focarul Suceava, l-a direcţionat către spital, fără să fie o urgenţă medicală. La momentul în care pacientul din Suceava a intrat în Institutul Oncologic din Cluj, acesta nu avea în foaie un test anti-COVID mai vechi de 48 de ore”, a mai spus Emanuel Ungureanu.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te