Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut o magnitudine de 3,4 pe scara Richter și a avut loc la ora 9:54.
Cutremur în România, în această dimineață. S-a resimțit în Capitală și Ilfov. Ce magnitudine a avut?
Epicentrul seismului a fost localizat la o adâncime de 75,3 kilometri, la 35 de kilometri nord-vest de Focșani, 71 de kilometri nord de Buzău, 75 de kilometri est de Sfântu-Gheorghe, 86 de kilometri sud-vest de Bârlad, 87 de kilometri sud de Bacău și 90 de kilometri est de Brașov.
Cutremurul a fost resimțit de locuitorii din Sectorul 6 al Capitalei, precum și de cei din Ilfov, la o distanță de 160,59 kilometri, conform informațiilor furnizate de infp.ro.
Citește și: Simulare de cutremur în București: 45.000 clădiri avariate, 6.500 morți, 16.000 grav răniți
Unde te ascunzi la cutremur?
Cel mai sigur loc din casă în cazul unui cutremur este sub un zid de rezistență, și anume sub locul unde a fost decupată ușa.
Citește și: Ex-consilierul lui Daniel Tudorache, pus să apere Capitala de cutremur. Are 8 case și 2.000.000 lei
Cel mai bine ar fi sub o grindă, toc de ușa solid, sub un birou sau masă care sunt suficient de rezistente spre a vă feri de căderea unor obiecte mobile suprapuse, lămpi, tencuieli, candelabre.
Sau puteți sta la podea lângă un perete solid, pe genunchi și coate, cu fața în jos, iar cu palmele împreunate vă veți proteja capul, ceafa, iar cu antebrațele pe lateral, capul.
Citește și: Câte zeci de mii de clădiri s-ar prăbuși și câte mii de morți putem avea la un cutremur ca în 1977?
NU o luați pe scări. Scările sunt elemente de construcții foarte sensibile la deplasările diferențiate ale etajelor și, chiar dacă ar rezista, deplasarea persoanelor pe scări, sub efectul oscilației seismice, este extrem de periculoasă.