Cum a scos o româncă 922.000 € de la un spaniol îndrăgostit: operații imaginare și mătuși inventate

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 27.01.2021 - 12:24
Photo by cottonbro from Pexels

Românca lucra ca escortă, iar spaniolul îi fusese client. Femeia i-a cerut acestuia bani pentru o operaţie fictivă de îndepărtare a uterului şi reconstrucţiei sânilor, apoi pentru tratamente de chimioterapie şi radioterapie, dar şi pentru a-și debloca niște conturi.

SHARE

Românca l-a sedus pe spaniol, iar apoi ar fi profitat de el şi l-ar fi determinat să-i dea aproape un milion de euro sub diverse pretexte inventate. 

Citește și

VIDEO Un an cu suspendare pentru un miliardar care a ucis un om pe trecerea de pietoni. „A regretat”

Procurorul subliniază că “a cerut de la bărbat diferite sume de bani sub pretextul de a suferi diferite boli, accidente sau situaţii familiale extreme.
El Diario Alerta notează că românca ar fi cerut bani pentru o operaţie imaginară de îndepărtare a uterului, ovarelor şi reconstrucţiei sânilor. De asemenea, i-a cerut bani pentru tratamente de chimioterapie şi radioterapie, dar şi pentru o operaţie de extirpare a unei tumori pe creier după un presupus accident de maşină.

Când a cerut explicații, femeia l-a păcălit din nou

Atunci când bărbatul a început să bănuiască faptul că este păcălit şi a cerut explicaţii, inculpata “a susţinut că a fost înşelată de avocatul ei în România, de către directorul băncii şi că, din cauza situaţiei de corupţie din ţara ei, trebuia să trimită mai mulţi bani pentru a-şi debloca conturile”, mai menţionează  El Diario Alerta.

Citește și

Frații Săndulache au tăiat cu sabia mâna unei prostituate și au bătut-o cu ea. 181 de ani, pedeapsă

Românca nu s-a oprit aici. Ea l-a convins pe spaniol să-i trimită bani prin transfer bancar unei presupuse mătuşi, dar şi unui presupus avocat şi unui presupus director de bancă din România. Ulterior, în urma cercetărilor, s-a stabilit că banii au ajuns tot în conturile româncei sau unor apropiaţi de-ai ei.

Nu în ultimul rând, inculpata “a semnat acte pentru toate sumele luate, în care susţinea că a primit tratamentele menţionate anterior sau că a suferit o înșelăciune pentru care a cerut bani, şi s-a anhajat că intenţionează să le returneze atunci când ar putea”, a precizat procurorul.

L-a părăsit pe spaniol când a rămas fără bani

Surse din cadrul anchetei au confirmat în presă spaniolă că, timp de doi ani, românca a obţinut diferite sume care au variat între 2.000 şi 49.500 de euro. În total, spaniolul i-a dat femeii de care se îndrăgostise 922.000 de euro, relatează Ziarul Românesc.  

Citește și

VIDEO Cetățean englez filmat lingând un bancomat ca să arate că nu există COVID: Coronavirus my ass

După ce a cheltuit tot ce agonisise, spaniolul a luat bani și din conturile fratelui său pentru a-şi ajuta iubita, apoi s-a împrumutat la bănci pentru a face faţă cheltuielilor. În momentul în care a început să aibă probleme de ordin financiar, românca l-a părăsit fără urme de regrete. Din acel moment, el a realizat, după mai bine de doi ani, că în tot acest timp a fost victima unei înşelăciuni.

Rezultatele cercetărilor i-au confirmat cele mai negre bănuieli. “Inculpata, care nu a primit niciunul dintre tratamentele sau intervenţiile chirurgicale menţionate anterior, odată ce a avut convingerea că nu va obţine mai multe beneficii economice, s-a despărţit de bărbat şi a dispărut de la locul de reşedinţă obişnuit”, a explicat procurorul.

Acum, românca este acuzată că este autoarea unei infracţiuni continue de înşelăciune, cu circumstanţă agravantă a încălcării încrederii, pentru care se cere o pedeapsă de şapte ani de închisoare şi o amendă de 7.200 de euro, dacă va fi găsită vinovată.

Citește și

Cum îi terorizau Duduienii pe maneliștii Salam, Guță, Nămol, Leo de la Kuweit, Bujilă

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.