Cum a scos o româncă 922.000 € de la un spaniol îndrăgostit: operații imaginare și mătuși inventate

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 27.01.2021 - 12:24
Photo by cottonbro from Pexels

Românca lucra ca escortă, iar spaniolul îi fusese client. Femeia i-a cerut acestuia bani pentru o operaţie fictivă de îndepărtare a uterului şi reconstrucţiei sânilor, apoi pentru tratamente de chimioterapie şi radioterapie, dar şi pentru a-și debloca niște conturi.

SHARE

Românca l-a sedus pe spaniol, iar apoi ar fi profitat de el şi l-ar fi determinat să-i dea aproape un milion de euro sub diverse pretexte inventate. 

Citește și

VIDEO Un an cu suspendare pentru un miliardar care a ucis un om pe trecerea de pietoni. „A regretat”

Procurorul subliniază că “a cerut de la bărbat diferite sume de bani sub pretextul de a suferi diferite boli, accidente sau situaţii familiale extreme.
El Diario Alerta notează că românca ar fi cerut bani pentru o operaţie imaginară de îndepărtare a uterului, ovarelor şi reconstrucţiei sânilor. De asemenea, i-a cerut bani pentru tratamente de chimioterapie şi radioterapie, dar şi pentru o operaţie de extirpare a unei tumori pe creier după un presupus accident de maşină.

Când a cerut explicații, femeia l-a păcălit din nou

Atunci când bărbatul a început să bănuiască faptul că este păcălit şi a cerut explicaţii, inculpata “a susţinut că a fost înşelată de avocatul ei în România, de către directorul băncii şi că, din cauza situaţiei de corupţie din ţara ei, trebuia să trimită mai mulţi bani pentru a-şi debloca conturile”, mai menţionează  El Diario Alerta.

Citește și

Frații Săndulache au tăiat cu sabia mâna unei prostituate și au bătut-o cu ea. 181 de ani, pedeapsă

Românca nu s-a oprit aici. Ea l-a convins pe spaniol să-i trimită bani prin transfer bancar unei presupuse mătuşi, dar şi unui presupus avocat şi unui presupus director de bancă din România. Ulterior, în urma cercetărilor, s-a stabilit că banii au ajuns tot în conturile româncei sau unor apropiaţi de-ai ei.

Nu în ultimul rând, inculpata “a semnat acte pentru toate sumele luate, în care susţinea că a primit tratamentele menţionate anterior sau că a suferit o înșelăciune pentru care a cerut bani, şi s-a anhajat că intenţionează să le returneze atunci când ar putea”, a precizat procurorul.

L-a părăsit pe spaniol când a rămas fără bani

Surse din cadrul anchetei au confirmat în presă spaniolă că, timp de doi ani, românca a obţinut diferite sume care au variat între 2.000 şi 49.500 de euro. În total, spaniolul i-a dat femeii de care se îndrăgostise 922.000 de euro, relatează Ziarul Românesc.  

Citește și

VIDEO Cetățean englez filmat lingând un bancomat ca să arate că nu există COVID: Coronavirus my ass

După ce a cheltuit tot ce agonisise, spaniolul a luat bani și din conturile fratelui său pentru a-şi ajuta iubita, apoi s-a împrumutat la bănci pentru a face faţă cheltuielilor. În momentul în care a început să aibă probleme de ordin financiar, românca l-a părăsit fără urme de regrete. Din acel moment, el a realizat, după mai bine de doi ani, că în tot acest timp a fost victima unei înşelăciuni.

Rezultatele cercetărilor i-au confirmat cele mai negre bănuieli. “Inculpata, care nu a primit niciunul dintre tratamentele sau intervenţiile chirurgicale menţionate anterior, odată ce a avut convingerea că nu va obţine mai multe beneficii economice, s-a despărţit de bărbat şi a dispărut de la locul de reşedinţă obişnuit”, a explicat procurorul.

Acum, românca este acuzată că este autoarea unei infracţiuni continue de înşelăciune, cu circumstanţă agravantă a încălcării încrederii, pentru care se cere o pedeapsă de şapte ani de închisoare şi o amendă de 7.200 de euro, dacă va fi găsită vinovată.

Citește și

Cum îi terorizau Duduienii pe maneliștii Salam, Guță, Nămol, Leo de la Kuweit, Bujilă

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te