Cum a ajuns o fată de 13 ani să fie suspectată că le-a tăiat gâtul unei mame și fiicei ei

DE Adrian Costin | Actualizat: 05.04.2022 - 13:31
Casa în care fetița de 13 ani le-ar fi ucis pe două femei Foto: monitorulbt.ro

Copila obișnuia să meargă pe la cele două femei, pe care le mai ajuta din când în când. Fata de 13 ani ar fi fost acuzată de bătrâna de 82 de ani că ar fi sustras suma de 1.500 de lei din gospodărie.

SHARE

O fetiţă în vârstă de 13 ani este considerată principalul suspect în cazul dublei crime din satul Poiana, comuna Cristineşti, județul Botoșani, au declarat pentru Agerpres surse judiciare, care precizează că minora nu răspunde penal pentru faptele sale.

Două femei, mamă şi fiică, de 82 şi, respectiv, 53 de ani, au fost găsite moarte în propria gospodărie din satul Poiana din comuna Cristineşti, județul Botoșani. 

Citește și: Un polițist de frontieră, arestat pentru că a abuzat și hărțuit o minoră cu 30 de ani mai tânără

Vecinii din sat spun, însă, că minorei i-ar fi fost aproape imposibil să creeze rănile atât de adânci la gâturile celor două femei.

Citește și: VIDEO Două eleve au făcut mici la grătar în clasă, la Colegiul Economic Partenie Cosma

 „Fata venea pe aici pentru că găsea de mâncare, cele două aveau bani. Fata provine dintr-o familie cu șase copii. Nu cred că ea singură a făcut așa ceva”, a declarat una dintre vecinele bătrânelor, conform Monitorul de Botoșani. 

Citește și: O minoră de 13 ani a propus și îndeplinit fanteziile a cinci tineri. Se temea că va fi părăsită

Acelaşi lucru îl susţin şi ceilalţi vecini care au auzit de tragedie.

„Vineri am văzut-o ultima dată pe fată, le-a vizitat. A plecat cu o plasă plină în mână. Cu ani în urmă ea mai venea și cu frații ei. Pentru ce mai făcea fata prin curte, cele două o recompensau cu produse, ulei etc. Probabil au bănuit-o că le-a furat banii, că bătrâna știa din ce-am înțeles că-i lipsesc banii. Cine știe ce-o fi zis fata, că dacă face asta, cele două n-o să mai vorbească. Nu știu ce să zic dacă ea a făcut asta, probabil a fost învățată de frații ei să spună că a fost ea pentru că e minoră și nu pățește nimic”, a declarat o altă vecină din satul Poiana.

Fetița provine dintr-o familie amărâtă și mai are patru frați


Potrivit autorităţilor, fetița face parte dintr-o familie care trăiește în uniune consensuală, deci mama trăiește în concubinaj cu partenerul ei. În afară de fată, familia mai are patru băieți, de trei, opt, 15 şi 17 ani. „Erau beneficiari ai alocaţiei de stat, de sprijin, ajutor de încălzire, deci nu aveau o stare materială foarte bună.

Concubinul lucrează la o stână, iar mama, împreună cu copiii mai mari, lucra și presta mai multe activități gospodărești la familia respectivă. Fata mergea la școală. A avut un comportament corespunzător, nu a ieșit în afara limitelor normalului. Din punctul nostru de vedere familia nu a fost niciodată un risc de neglijare pentru copii și nici copiii nu au avut un comportament care să aibă urmări nefaste.

O familie, în care chiar dacă rezultatele la învățătură erau slăbuțe, asta nu înseamnă că din punct de vedere comportamental ar fi avut ieșiri necontrolate care să îi constituie ca potențiali agresori”, a declarat primarul comunei în care locuieşte minora, pentru Monitorul de Botoșani. 

Fata ar fi spus două poveşti diferite

Potrivit spuselor mamei, însă, copila a avut două poveşti distincte cu privire la ce s-a întâmplat în casa celor două femei. 

„Mi-a spus că atunci când a ajuns, bătrâna era în curte cu doi, unul avea un cuţit pe care-l flutura. A chemat-o deoparte și i-a spus să caute banii, însă bătrâna nu a mai vrut, spunând că o să-i caute cu cine știe ea. Apoi, mi-a zis că a plecat pentru că s-a speriat de cei doi. Dar aseară (duminică – n.r.) când am ajuns la poliție și-a schimbat declarația, spunea altceva. Că de fapt ar fi fost martoră, că ar fi văzut cum bătrâna îi scotea cuțitul celeilalte. Bătrâna era cam nebună când bea.

Când a ajuns la poarta a auzit-o ţipând pe Mariana (n.r., fata bătrânei) si când a intrat, bătrâna îi scotea cuţitul din gât, a intrat, iar bătrâna a amenințat-o că dacă nu pleacă, o taie şi pe ea, iar apoi a plecat afară. Ar fi spus că cea bătrână şi-ar fi tăiat gâtul în spatele casei. Când a văzut că bătrâna și-a tăiat gâtul s-a dus și a luat cuțitul și l-a pus pe pat, lângă cuptor, în casă. Când a venit acasă nu avea niciun strop de sânge pe ea. Ar fi gândit un copil de 13 ani să se spele? Nu ar fi fost plină de sânge?”, se întreabă mama minorei.

Femeia spune, însă, că fiica sa şi-ar fi schimbat declaraţiile deoarece s-ar fi speriat de poliţişti. „Cred că și-a schimbat declarația pentru că acolo erau 4-5 polițiști cu ea, plângea, s-a speriat, poate au amenințat-o, cine știe ce i-or fi zis acolo. Eu nu pot să cred că fata mea e în stare de două crime. Hai să zicem că poate cu baba s-o fi certat, s-o fi enervat, ar fi împins-o și i-ar fi tăiat gâtul. Dar pe cealaltă? Erau ca două surori. Toată ziua se ducea să vadă ce face. Poliția a luat declarații în parte la toată familia”, a declarat mama fetei pentru Monitorul de Botoșani. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te