Pardalian, Piedone, Paris, Țane și Nat din clanul Sadoveanu, sub control judiciar pentru șantaj

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 15.11.2021 - 12:03
Nat Mincă, unul dintre liderii clanului Sadoveanu este obișnuit cu dosarele penale Foto: Facebook

Remus Mincă, zis Nat, Sigismund Mincă, zis Țane, Mirică Ion, Constantin Ion, zis Pardalian, Păun Ion, zis Piedone, Feraru Constantin, zis Paris, și Constantin Ristică, membri ai clanului Sadoveanu sunt sub control judiciar pentru încă 60 de zile într-un dosar de șantaj.

SHARE

Tribunalul Buftea a prelungit măsura controlului judiciar pentru cei șapte membri ai clanului Sadoveanu din Chitila.

Citește și: Fulger Gangal, Gâgă și Boncu, judecați după ce s-au fugărit la o nuntă. Boncu s-a și dezbrăcat

Clanul Sadoveanu are baza în orașul Chitila, iar activitatea lor infracţională variază de la trafic de carne vie, proxenetism, cămătărie, rețele de cerșetorie şi răpiri până la furturi de maşini şi din locuinţe, tâlhării şi trafic de droguri.  

Citește și: Frații Anaser și Lindon Duduianu, Mircea și Vali Nebunu, dispăruți fără urmă. Preda, protejat

16 percheziții au avut loc în septembrie 2020 în București, Chitila-Ilfov și Teleorman. Au fost ridicați atunci mai mulți membri ai clanului Sadoveanu. 15 persoane au fost duse la audieri într-un dosar de șantaj, amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Citește și: Richard, asasinul lui Emi Pian, și frații Ciprian și Grațian Pian, cât pe ce să scape din arest

La percheziții au fost găsite foarte multe arme albe: săbii, topoare, macete și bâte. Dar și un pistol.

Citește și: Gore de la Cluj după ce a spus că va ploua cu morți: Sunt inofensiv, să moară ce-am mai pă interes

Nat Mincă se afla în conflict cu Emi Pian înaintea uciderii acestuia

Printre cei audiați este și Remus Mincă zis Nat, unul dintre liderii Clanului Sadoveanu. Nat a fost prezent la o partidă de barbut unde a fost înjunghiat Emi Pian, liderul clanului Duduianu. În trecut, el se lăuda pe rețele de socializare cu băieții lui.

Citește și: Cum lua interlopul Gongoi, fiul Mamei Omida, taxe de protecție de la greii imobiliari ai Capitalei

La începutul anului 2020, Nat îl amenința pe Emi Pian pe o rețea de socializare pentru că Duduienii i-au dat bani cu camătă fiului său de numai 18 ani.

Conflictul din Sadoveni și Duduieni era unul cunoscut în lumea interlopă. 

Infracțiunile clanului Sadoveanu

În februarie 2011, douăzeci de membri ai clanului Sadoveanu au fost reţinuţi, fiind acuzați de săvârşirea mai multor fapte violente şi a unor înşelăciuni.

Unul dintre liderii clanului Sadoveanu, Remus Mincă, zis Nat, şi concubina acestuia, Roxana Lider, zisă Dalila- nepoata Sidoniei şi fiica Luminiţei- regina magiei negre, şi vrăjitoarea Anita - pe numele real Carmen Chivea erau cercetaţi de procurorii Parchetului Capitalei. Douăzeci de membri ai clanului Sadoveanu, au fost reţinuţi la sfârşitul săptămânii trecute de Parchetul Capitalei, fiind acuzaţi de fapte de violenţă, tâlhării,  înşelăciuni şi favorizarea infractorului. Tribunalul Bucureşti a emis mandate de arestare doar pentru zece persoane, însă procurorii au făcut recurs şi cer arestarea întregului grup.  

Potrivit procurorilor, Nat Mincă, împreună cu Alișor Sadoveanu și alți membri ai clanului,  au fi ridicat mai multe case în comuna Chitila şi le-au fi mobilat fără să plătească nimic.

Ei au comandat obiecte de construcţie, de finisaj, decoraţiuni interioare, mobilă şi electrocasnice. După ce livrarea mărfii era făcută, agentul însoţitor era ameninţat de rromi şi obligaţi să părăsească zona, fără să plătească factura.

„În alte cazuri, după descărcarea mărfii, ei spuneau că nu au decât euro şi trebuie să-i schimbe pentru a achita marfa. Plecau în două maşini spre o casă de schimb valutar sau spre un bancomat pentru a scoate lei după card. Pe drum, îl lăsau în urmă pe însoţitorul mărfii şi se pierdeau în trafic", au arătat procurorii.

Cu facturile neplătite, mulţi şoferi s-au întors să încarce marfa, dar aceasta ori era luată de ceilalți membri ai clanului, ori erau ameninţaţi sau chiar bătuţi.

„Doar într-un singur caz de infracţiune a fost livrată în Chitila un set de mobilă scumpă, în valoare de 140.000 de euro", se arată în acest dosar. În acest dosar, prejudiciul a fost estimat la mai multe sute de mii de euro. 

Liderul Sadovenilor, Nat Mincă, și dosarul vrăjitoarelor care au escrocat-o pe Oana Zăvoranu

În decembrie 2016, vrăjitoarea Melissa şi vrăjitoarea Vanessa au fost condamnate, de Tribunalul Ilfov, la câte trei ani de închisoare în cazul escrocării Oanei Zăvoranu. 

Rada Mincă (cunoscută ca Melissa - sora Mihaelei Mincă) şi Roxana Lider (cunoscută ca Vanessa - concubina lui Nat Mincă), cele două vrăjitoare care o amenințau cu vrăji negative pe Oana Zăvoranca, au reușit să-i convingă pe judecătorii Curții de Apel București să le acorde o pedeapsă mai ușoară. Cele două au primit o pedeapsă cu suspendare de trei ani de închisoare. Instanţa a mai dispus ca Roxana Lider şi Rada Mincă să îi plătească, în solidar, Oanei Zăvoranu daune morale de 10.000 de euro rezultate din infracţiunea de şantaj.

S-a mai constatat că autoturismul Porsche Cayman ce a făcut obiectul infracţiunii de înşelăciune a fost restituit Oanei Zăvoranu. Procurorul de caz au arătat, în rechizitoriu, că vrăjitoarele Vanessa şi Melissa au determinat-o pe Oana Zăvoranu să încheie contracte de vânzare-cumpărare a unor bunuri mobile şi imobile, printre care şi autoturismul Porsche Cayman al acesteia. Oana Zăvoranu a fost deposedată astfel de bunuri şi bani, iar ulterior a fost şantajată şi ameninţată de Roxana Lider şi Rada Mincă.

Judecătorii au menținut totodată și decizia de achitare din primă instanță în cazul celorlalte şapte persoane judecate în dosar. E vorba de Sava Craiff Buzea, zis Manix, Ion Constantin, Ştefan Mincă, zis Rosovelt, Ştefan Ionuţ Voicu, Elena Ştefan, Sebastian Dobrescu şi Remus Mincă, zis Nat Mincă.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.