Șova, fost senator PSD și ministru al Transporturilor în guvernul Ponta, a ieșit din închisoare și a obținut rejudecarea dosarului său urmare a unei decizii a CCR.
În 20 iunie 2018, el a fost condamnat de ÎCCJ la o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu executare în dosarul CET Govora. După doar șase luni a fost eliberat, iar dosarul său a fost reluat de la zero.
Cine predă la Drept
Conferențiarul Dan Coman Șova apare pe lista cadrelor didactice a Facultății de Drept, de unde, recent, au fost exmatriculați 45 de studenți, acuzați că au copiat la examen. Șova este la Departmanetul de Drept Public și nu are un CV publicat pe site-ul facultății.
În decembrie 2019, el a dat Universitatea București, cerând salariile din perioada în care era închis, plus dobânzi, a arătat site-ul ziare.com
Deocamdată, instanțele, inclusiv Curtea de Apel București, au respins solicitarea sa.
Tot la Drept predă lectorul Aurel-Jean Andrei, condamnat defintiv la doi ani de închisoare, cu suspendare, în dosarul Retrocedărilor, în care Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu au luat pedepse cu executare.
El nu a fost dat afară întrucât Codul Muncii prevede că un contract de muncă nu poate fi desfăcut decât în cazul unei condamnări cu executare.
Carta Universităţii Bucureşti spune, la articolul 22, că „este nedemnă de a fi membru al comunităţii universitare, în calitate de membru al personalului didactic şi de cercetare, persoana care a fost condamnată definitiv, în baza unei hotărâri judecătoreşti, la pedeapsa cu închisoare pentru săvârşirea unei infracţiuni intenţionate, chiar fără legătură cu exerciţiul activităţii universitare, de natură a aduce atingere prestigiului academic”.
Cei 45 de studenți de la Drept “care au fraudat mai multe examene” au fost exmatriculați – a anunțat marți rectorul de la Universitatea din București.
“Dovezile care stau la baza deciziilor arată, fără niciun dubiu, că studenții în cauză au încălcat în mod evident și în mod repetat, la mai multe examene din sesiune, regulamentele facultății și universității. Avem și mărturii ale studenților care au recunoscut, în cadrul discuțiilor avute cu reprezentanții facultății, că au fraudat examenele”, a declarat rectorul Universității din București, Marian Preda.