Ce despăgubire a primit un român după ce și-a făcut asigurare de călătorie? Cum a reușit? Ce s-a întâmplat, de fapt, și cine l-a despăgubit?
Ce despăgubire a primit un român după ce și-a făcut asigurare de călătorie? Cum a reușit?
Vacanţe asigurate şi zero griji. Asta ne dorim cu toţii când ne planificăm concediile. Pentru o sumă mică, suntem acoperiți în cazul unei urgențe medicale sau a unor situații neprevăzute, cum ar fi pierderea bagajelor sau anularea călătoriei. Anul trecut, s-au făcut cu 23% mai multe asigurări de acest tip, iar în 2025 creșterea va fi și mai mare, estimează asigurătorii.
Vacanţa perfectă cu asigurare se face. Au învăţat asta tot mai mulţi români care, înainte de a pleca în călătorie, încheie o poliţă care să-i păzească de situaţii neprevăzute.
35% dintre românii care pleacă în concediu în acest an intenționează să se asigure. Cu 4% mai mult față de anul trecut.
"Este foarte bună și până să apucăm să plecăm în vacanță, pentru că sunt asigurări care au și o componentă storno care ne asigură de îmbolnăviri, de alte probleme personale pe care le putem avea. Și atunci putem să recuperăm banii pe care i-am plătit pe un pachet turistic, și în momentul în care nu putem pleca în vacanță", a declarat directorul companiei, Daniel Lăuriști.
Iar când suntem deja în destinația aleasă, ne pune la adăpost de alte probleme.
"Eu am avut cazuri în care mi-a fost rău în diverse destinații sau chiar pe vasul de croazieră. Am apelat la medici și, ulterior, mi-am recuperat banii de la firma de asigurări", a declarat Nino Florin, vlogger de travel.
Dacă vreau să merg în Grecia 10 zile, însoțită de încă o persoană, plătesc în jur de 100 de lei pentru polița care acoperă riscul privind îmbolnăvirea sau accidentul, dar și asigurarea bagajelor. Dacă vreau să fiu protejată și de alte riscuri, cum ar fi pierderea documentelor, anularea sau întârzierea zborului, polița costă între 200 și 300 de lei.
Românii și-au făcut anul trecut peste 286.000 de asigurări de călătorie, cu peste 23% față de anul 2023.