Andras Demeter rămâne în conducerea radioului public, deși are interdicție de a ocupa funcții

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 06.03.2019 - 17:46
Demeter Andras. Foto Facebook

Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat pe Andras Demeter în 2017, prin sentință definitivă, pentru încălcarea legii conflictului de interese.

SHARE

Deși sancțiunea a fost ca acesta să nu mai ocupe funcții publice timp de trei ani, Demeter este încă director în TVR și membru în Consiliul de Administrație la Radio România.

Agenția Națională de Integritate a cerut printr-o adresă adresată președinților celor două camere ale Parlamentului încă din luna decembrie să demareze procedurile de destituire din funcție, având în vedere că sancțiunea legală este interdicția timp de a mai ocupa o funcție publică timp de trei ani, potrivit G4media.

Membri comisiei de cultură a Camerei Deputaților nu aveau cunoștință de această solicitare nici azi, la mai bine de un an de la înregistrarea ei la biroul permanent al Camerei Deputaților, unde solicitarea a fost înregistrată pe data de 5 ianuarie 2018. Cu alte cuvinte, Parlamentul nu a făcut nici un demers pentru a pune în aplicare o decizie definitivă pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Potrivit legii, comisiile de specialitate ale celor două camere ar trebui să se întâlnească într-o ședință comună și să propună plenului demiterea lui Demeter din CA al RRA, dar de mai bine de un an solicitarea este blocată la nivelul birourilor permanente reunite.

Andras Istvan Demeter a atacat decizia Înaltei Curți prin calea extraordinară de atac a revizuirii, însă în noiembrie 2018 Înalta Curte a respins cererea de revizuire.

Întrebat de ce nu respectă o decizie definitivă pronunțată de Înalta Curte și de ce nu demisionează din funcții, Andras Istvan Demeter a răspuns: „Nu iau în calcul pentru că în continuare susțin că nu este și nu a fost un proces corect. Parlamentul face, parlamentul desface. În momentul în care Parlamentul va avea conjunctura, timpul necesar de a se apleca asupra acestor probleme mă voi conforma decizie Parlamentului. Ca și convingere personală, nu vreau să recurg la acest gest individual pentru că nu recunosc corectitudinea tratamentului în cadrul procesului.”

Citește articolul integral pe G4Media.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -