28 de muncitori români din Olanda, infectați cu Covid-19. MAE a aflat despre caz din presa locală

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 04.05.2020 - 12:12
Români plecând la muncă în străinătate. Sursa: Inqua Photos - Octav Ganea

28 de cetățeni români, aflați la muncă în Olanda, sunt în carantină, după ce au fost confirmați cu coronavirus. Ei sunt asimptomatici, potrivit unui anunț al Ministerului Afacerilor Externe.

SHARE

Cei 28 de români sunt angajați la o firmă care prelucrează carnea, în provincia olandeză Gelderland

Ministerul de Externe a aflat despre caz din presa locală și precizează că, până în prezent, Ambasada României la Haga nu a primit cereri de asistență consulară din partea celor 28 de muncitori români sau din partea familiilor acestora. 

„Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Haga, s-a autosesizat prompt ca urmare a informațiilor apărute în cursul zilei de ieri în mass-media locală, referitoare la testarea pozitivă pentru infecția cu COVID-19 a mai multor persoane din provincia olandeză Gelderland, lucrători ai unei companii de prelucrare a cărnii, printre care se regăsesc și 28 de cetățeni români. Conform datelor preliminare, obținute de la angajator, cei 28 de cetățeni români confirmați pozitiv pentru infecția cu COVID-19 au fost plasați în carantină. Starea de sănătate a acestora este bună, toți fiind asimptomatici.
  
MAE precizează că Serviciul de Sănătate Publică olandez monitorizează constant situația acestora, fiind vizitați zilnic de către medici. De asemenea, reprezentanții angajatorului au menționat că cetățenilor români le sunt asigurate toate condițiile de cazare și masă, inclusiv plata concediului medical pe întreaga perioadă cât aceștia se vor afla în carantină. MAE menționează că locația în care cetățenii români sunt cazați este folosită de regulă pentru petrecerea vacanțelor.
 
MAE precizează că  până în prezent, la Ambasada României la Haga nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români în cauză sau din partea membrilor de familie ai acestora. Totodată, misiunea diplomatică a solicitat angajatorului facilitarea dialogului direct cu cetățenii români afectați.
 
Ambasada României la Haga menține legătura atât cu autoritățile locale, cât și cu angajatorul cetățenilor români, fiind pregătită să acorde asistența consulară necesară, în limita competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19”, precizează MAE. 

Acesta este al doilea caz în care muncitori români aflați în străinătate în această perioadă au fost confirmați cu coronavirus.  Anterior, MAE a anunțat că peste 200 de români plecați la muncă în Germania au fost infectați cu Covid-19, cinci dintre ei fiind internați în spital. 

Citește și: MAE: Peste 200 de români care lucrează la un abator din Germania s-au infectat cu coronavirus

Cel mai recent bilanț anunțat de autorități duminică arăta că erau 2.349 de români din diaspora confirmați cu coronavirus și se înregistraseră 93 de decese. Cei mai mulți români infectați erau în Italia (1.387), Spania (560), Franța (290), Germania (271).

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te