Alyssa Milano: Trebuie să ne concentrăm atenția pe sexismul și misoginia sistemice

DE Dory Jackson | Actualizat: 31.05.2019 - 09:06

Alyssa Milano nu este o nou venită în lumea activismului. Când era adolescentă, a sărutat pe obraz un băiat de 13 ani cu SIDA pentru a ajuta la destigmatizarea bolii.

SHARE

Angajamentul ei politic nu a făcut decât să sporească. Pe Sorry Not Sorry/ Scuze, dar fără scuze, noul ei podcast, Milano va discuta despre subiecte polarizante, de la sistemul de sănătate, la migrație și rasism, cu personaje importante asemeni fondatoarei mișcării #MeToo Tarana Burke și candidatului la președinție Joe Biden.

Milano, care speră ca ascultătorii să fie inspirați în a-și face auzite propriile voci și a lua poziție, nu a ezitat să facă ea însăși acest lucru.

A refuzat să participe la Marșul Femeilor din 2019 dacă organizatorii nu se distanțează de liderul Națiunii Islamului Louis Farrakhan.

În afară de nou lansatul ei podcast, Milano joacă în serialul Insatiable difuzat pe Netflix și filmat în Georgia, unde „Legea bătăii de inimă”, o propunere legislativă care interzice avortul, a fost adoptată în luna martie.

Fosta actriță a serialului Charmed, Milano a vorbit extrem de deschis despre faptul că se opune acestei inițiative care limitează dreptul la avort după ce încep să se audă bătăile de inimă ale fătului, în stadiile incipiente ale unei sarcini, și își folosește noua platformă pentru a determina Hollywood-ul să i se alăture în opoziție.

Cum ți-a venit ideea podcastului?

Decizia de a face acest podcast a părut o extensie naturală a mea ca persoană. Conceptul este acela de a aborda probleme sociale, culturale și politice prin intermediul unor conversații deschise, libere și de a folosi podcastul pentru a aduce în prim plan extraordinara muncă depusă de activiștii din rândul oamenilor obișnuiți și pe post de tribună unde îi putem asculta pe oficialii pe care i-am votat.

Mișcarea #MeToo a început să devină cunoscută odată cu cazul Harvey Weinstein și a fost extrapolată și la alți bărbați importanți, inclusiv Joe Biden. Ce părere ai despre acest lucru?

Nu cred că putem pune numele lui Joe Biden în aceeași propoziție cu Harvey Weinstein. Asta nu înseamnă că nu apreciez faptul că [fosta deputată a statului Nevada Lucy] Flores a vorbit deschis despre Joe.

A permis continuarea conversației. Trebuie să ne concentrăm atenția pe sexismul și misoginia sistemice care afectează omenirea asemeni unei molimi și să le dăm supraviețuitorilor ce au nevoie pentru a simți că sunt auziți, pentru a se simți în siguranță și a se vindeca. Îl cred pe Joe când spune că este dispus să asculte, să învețe și că îi pare rău.

De ce este important ca Hollywood-ul să boicoteze Georgia?

Industria entertainmentului aduce Georgiei 10 miliarde de dolari pe an și 90.000 de locuri de muncă. Cum poate o industrie care se mândrește cu diversitatea, incluziunea și toleranța să alimenteze o economie de stat care continuă să promoveze politici opresive și dureroase?

Sper că serialul Insatiable își va retrage producția din Georgia pentru Sezonul 3. Dacă nu o vor face, nu voi mai juca în serial.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -