Mălina Olinescu ar fi împlinit 49 ani. Iubirile care au doborât-o. S-a sinucis înainte de căsătorie

DE Alex Darvari | Actualizat: 29.01.2023 - 14:27
Mălina Olinescu - FOTO: Youtube

Mălina Olinescu ar fi împlinit, azi, 49 de ani. În plin avânt al carierei a decis să se sinucidă aruncându-se de la apartamentul blocului în care locuia.

SHARE

Mălina Olinescu s-a născut pe data de 29 ianuarie 1974, la București. A absolvit Liceul de Filologie „Iulia Hașdeu”.

 Provenea dintr-o famile de artiști, mama, Doina Spătaru, cântăreață consacrată și rudă cu solistul Dan Spătaru, iar tatăl, Boris Olinescu, un actor apreciat în anii 1960. 

Începe să cânte încă de la vârsta de cinci ani, însă devine foarte cunoscută publicului începând cu anul 1996, când este cooptată la “Școala vedetelor”, un show de televiziune realizat de Titus Munteanu, care reunea câțiva tineri cântăreți talentați. În anul 1997, obține împreună cu compozitorul Adrian Romcescu, premiul I la secțiunea Șlagăre a Festivalului de la Mamaia, cu melodia „Mi-e dor de tine”. De asemenea, câștigă premiul I la secțiunea Interpretare a Festivalului internațional “Cerbul de Aur”. Anul următor, va reprezenta România la concursul Eurovision, desfășurat la Birmingham, în Anglia, cu melodia “Eu cred”, alături de compozitorul Adrian Romcescu. În același an 1998, câștigă premiul III, la Festivalul Mamaia, secțiunea Creație, cu piesa “Pot să zbor”, a colegului său de la “Școala vedetelor”, Adrian Despot.

Citește și: Locul din România ce produce elixirul tinereții, încercat de Chaplin și Kennedy. Cât e tratamentul

În 1998, împreună cu Adrian Romcescu, a câștigat Selecția Națională Eurovision și a reprezentat România la Birmingham, în Anglia, cu melodia „Eu cred”.

Moartea ei a șocat România. Mălina Olinescu a murit la vârsta de 37 de ani. S-a sinucis, aruncându-se de la etajul șase al blocului în care locuia, în zona Gării de Nord din București. 

Artista suferea din dragoste și ar fi recurs la acest gest la scurt timp după ce s-a certat cu iubitul său, mai tânăr cu 12 ani decât ea.
Cântăreața a făcut o depresie extrem de puternică, cu doi ani în urmă, după ce soțul ei, Dan Stesco, membru al trupei Compact, a decis să pună punct mariajului. Artista a suferit un soc și a destăinuit apropiaților, încă de atunci, că își dorește să moară. Multă vreme, ea a sperat că Stesco se va întoarce la ea, însă acesta și-a refăcut viața. Mălina a început să slăbească galopant pe fond nervos, iar mama ei, Doina Spataru, a dus-o la Spitalul Elias, unde a fost diagnosticată cu „depresie anxioasa”.

În ciuda faptului că boala o chinuia cumplit, Mălina a refuzat internarea și, din nefericire, nu a respectat tratamentul medicamentos prescris de medici, susținând că antidepresivele îi schimbă comportamentul și îi dau stări de somnolenta. Cu toate acestea, vorbea foarte des despre moarte și, spun apropiații cântăreței, chiar ar fi promis că se sinucide.

Viața sentimentală a Malinei s-a revigorat, însă, după ce l-a cunoscut pe Sebastian Gabriel, un bărbat cu 12 ani mai tânăr, care s-a mutat la ea, cu câine cu tot. După un an de relație, cei doi ar fi hotărât chiar să se căsătorească și au decis să-și renoveze complet apartamentul. Universul Malinei s-a prăbușit însă când artista s-a certat cu Sebi, iubitul ei. Reacția sa a fost violenta și neașteptată: nu a mai răspuns nimănui la telefon, a aruncat pe scara blocului toate hainele iubitului ei. Peste câteva ore se va arunca de pe balcon.

 

Cum o descriu prietenii

„Noi mergeam vara pe Litoral, în anii ‘80, unde părinții noștri cântau 2-3 luni, iar acolo petreceam mult timp cu activitățile specifice copiilor. Legătură noastră a devenit însă mult mai apropiată după ce am chemat-o la o preselecție pentru Școală Vedetelor, în 1995. A fost admisă pe loc. O amintire haioasă a noastră este legată de Festivalul Național de Muzică Mamaia 1996, când interpretăm un duet pe melodia compusă și orchestrată de mine, ”DOAR UN VIS”.

La un moment dat era un anume vers care ne făcea pe amândoi să râdem, iar la repetiții nu mai puteam continuă melodia fiindcă ne bușea pe amândoi râsul. Niște puști. În ziua Concursului, amândoi am evitat să cântăm versul respectiv de teamă acelui râs ce ar fi urmat. Am luat Locul 3 în acel an. Au urmat apoi nenumărate turnee prin țară cu Școală Vedetelor și ani mulți la noi în trupă, totalizând sute de concerte împreună”, spune Călin Geambașu pentru impact.ro

Întrebările lui Geambașu

Călin Geambașu spune că Mălina nu s-a sinucis, ea luând pastile pentru depresie. Totul ar fi fost un accident.

Citește și: Hagi a divorțat pentru că soția întârzia cu pâine la masă. „Regele” a pierdut o avere

”De ce Doina, mama ei, nu face public raportul INML, finalizat la câteva luni după deces? Așa ar îndepărta dubiile ce planează asupra momentului (2 pastile de somn + echivalentul a 2 beri au produs efectul hipnotic care a condus la confundarea patului cu balconul – scrie negru pe alb în act).

În realitate, pe Doina nu o interesează amintirea corectă a Mălinei. Eu am văzut acel act de la INML. Ca părinte, ca mamă, aș fi arătat acel act, dar ea a lăsat să planeze ideea că Mălina ar fi o sinucigașă, așa cum toți inițial ne-am speriat în șocul momentului. Are răspunsul de la INML și refuză să-l arate. I-am cerut și public, m-au certat și părinții mei, de parcă adevărul ar fi un lucru rău”, declara Călin Geambașu, în urmă cu mai mulți ani.

Ce face Doina Spătaru

De curând, mama Mălinei a explicat modul în care a trecut peste decesul fiicei

”Nu fac nimic special, mă descurc cu viața de fiecare zi, după ce m-am retras din viața artistică. Așa stau lucrurile, momentul retragerii a fost inevitabil. Eu de mult tot voiam să renunț la scenă și cu greu am tot amânat această hotărâre. Iată însă că pandemia m-a ajutat să mă retrag, au trecut trei ani de la ultima mea apariție pe scenă. Nu văd să se mai întâmple ceva bun și frumos care să mă determine să revin pe scenă. Dar mi-e bine așa, sunt liniștită”, a declarat Doina Spătaru pentru Ego.ro.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te