Comisarul Cattani și cântărețul Albano, declarați spioni ai Rusiei. „Autodeconspirare” în România

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 21.09.2022 - 13:42
Michele Placido și Albano Carrisi au fost declarați declarați spioni- Foto: cinemagia.ro / wikipedia.com

Prezent în Buzău, cu ocazia festivalului BIAF 2022, actorul și regizorul Michele Placido (comisarul Corado Cattani din serialul „Caracatița”) a declarat că are interdicție de a intra în Ucraina, după ce ar fi fost declarat spion al Rusiei, împreună cu celebrul cântăreț Albano.

SHARE

Michele Placido, actorul care i-a dat viață comisarului Corrado Cattani în serialul „Caracatița”, s-a aflat în weekend la Buzău, ca oaspete de onoare al Festivalului „Buzău International Arts Festival” (BIAF) 2022.

Sâmbătă, Michele Placido a ajuns la Palatul Comunal din Buzău pentru a susține o conferință de presă. Actorul italian a vorbit atât despre primirea călduroasă, cât și despre dialogul cu gazdele în urma căruia a putut afla mai multe despre actorii români și cinematografia românească.

Actorul care l-a interpretat pe comisarul Cattani, din „La Piovra”, a declarat că a fost impresionat de filmul „Moartea domnului Lăzărescu”, regizat de Cristi Puiu.

Rugat să comenteze cum este influențată cinematografia de marile crize de moment ale omenirii, precum pandemia de Covid-19 și războiul din Ucraina, artistul italian a făcut o mărturisire în premieră, prin care a dorit să sugereze că actul politic dăunează culturii.

„Cu patru ani în urmă, pe vremea fostului președinte (Petro Poroșenko - n.red.), Ambasada Italiei a primit o scrisoare în care cântărețul Albano, un alt cântăreț și regizorul Michele Placido erau declarați spioni ai Rusiei. Eu nu pot să intru în Ucraina în acest moment.(...) Atunci, cântărețul Albano a protestat și după aceea cred că l-au și iertat, dar eu nu am răspuns niciodată. De fapt, ar fi fost interesant să fiu spion al Rusiei, poate așa aș fi rezolvat multe probleme politice. E prima dată când spun aceste lucruri”, a declarat Michele Placido în conferința de presă de la Buzău.

Mai târziu, Michele Placido a ajuns la Teatrul „George Ciprian” pentru a participa la o sesiune de întrebări după proiecția unuia dintre cele mai noi filme ale sale, „Isolation”.

Citește și: Miercuri, „Ziua Z”. Panică în Rusia, bursele cad. Bărbații, interdicție de a părăsi țara 

Michele Placido s-a născut în 1946. A studiat actoria la Centro Sperimentale di Cinematografia din Roma şi la Academia de Arte Dramatice. Și-a făcut debutul în actorie în 1969, în spectacolul de teatru Visul unei nopţi de vară.

Doi ani mai târziu, şi-a început cariera în film, lucrând cu regizori precum Luigi Comencini, Mario Monicelli, Salvatore Samperi, Damiano Damiani, Francesco Rosi, Walerian Borowczyk, Marco Bellocchio şi Carlo Lizzani. Primul său mare succes a venit odată cu rolul soldatului Paolo Passeri, în Marcia trionfale (1976), rol care i-a și adus un trofeu David di Donatello – premiile industriei de film din Italia.

Citește și: VIDEO Putin anunță mobilizarea parțială și amenință Occidentul și NATO cu armele nucleare

În 1979, Michele Placido a obţinut Ursul de Argint pentru Cel mai Bun Actor la Festivalul de Film de la Berlin, pentru rolul său din filmul Ernesto (Salvatore Samperi).

În anii ’70, a apărut în mai multe filme de televiziune, însă anul 1983 reprezintă startul unei cariere strălucite în seriale TV, prin rolul care l-a făcut celebru – cel al comisarului Corrado Cattani din seria Caracatiţa / La Piovra. La începutul acestui an, a revenit pe scenă, în rolul lui Willy Loman, din ”Moartea unui comis-voiajor”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te