VIDEO Andrei Prioteasa, despre Paris 2024: "Este o atmosferă fabuloasă. Jucăm cu tribunele pline"

DE Daniel Toșa | Actualizat: 08.08.2024 - 14:29

Andrei Prioteasa, unul dintre cei mai talentați jucători de polo din lotul României la Jocurile Olimpice a vorbit la Newsweek Report cu Mihai Duță despre atmosfera incredibilă din Satul Olimpic și de la competiții la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

SHARE

Organizarea Jocurilor Olimpice de la Paris a impresionat o lume întreagă, dar mai cu seamă pe sportivii veniți din toate colțurile lume să-și demonstreze capacitățile și să aducă medalii valoroase țărilor lor.

Andrei Prioteasa, despre Paris 2024: "Este o atmosferă fabuloasă. Jucăm cu tribunele pline "

La fel se întâmplă și cu sportivii din România, ajunși la Paris pentru Jocurile Olimpice. Andrei Prioteasa, 28 de ani, unul dintre cei mai talentați jucători ai naționalei de polo a României, și-a descris experiența de la Jocurile Olimpice într-un interviu acordat la Newsweek Report.

Întrebat cum se simte atmosfera și care e nivelul competiției la Jocurile Olimpice de la Paris, poloistul român Andrei Prioteasa spune:

"Este o atmosferă fabuloasă aici în Satul Olimpic și la competiție. Este ceva ce n-a mai întâlnit aproape niciunul dintre noi, doar un singur coleg al nostru a fost la edițiile precedente. Competiția este una foarte dură. Până acum am avut două meciuri care nu ne-au mers atât de bine, dar și adversarul a fost foarte puternic, dar per total competiția este foarte, foarte intensă și foarte frumoasă.

Citește și: VIDEO Morariu, despre includerea sportivilor ruși și bieloruși la JO: "Participă sub steag neutru"

De asemenea, întrebat cum i se pare Parisul în aceste zile în care se desfășoară Jocurile Olimpice, jucătorul de polo Andrei Prioteasa spune:

"Noi nu prea am apucat să ieșim din Satul Olimpic. Adică de când am ajuns, de o săptămână jumate, noi n-am ieșit din Satul Olimpic decât până la bazinele de antrenament și înapoi în sat și la deschiderea Jocurilor Olimpice unde am fost pe barca delegației... . Este aglomerat, este plin de sportivi. Când mergem cu autobuzul din Satul Olimpic până la bazin, vedem foarte mulți oameni pe stradă, în diferite țări îmbrăcați, foarte mulți turiști și suporteri care au venit să vadă toate jocurile și este un sentiment unic", spune sportivul.

Citește și: VIDEO Octavian Morariu, despre bazele sportive de la Paris: "Stade de France este o lucrare de artă"

"Nu am mai jucat până acum niciodată cu tribunele pline"

În legătură cu programul naționalei de polo la Jocurile Olimpice de la Paris și infrastructura de polo pusă la dispoziție de Franța, Prioteasa a declarat:

"Săptămâna trecută, înainte de începerea meciului, aveam câte două antrenamente pe zi. Venim în sat, încercăm să analizăm tactic adversarii și în rest încercăm să ne refacem pentru meciuri și cât mai avem timp să și comunicăm cu alte sporturi, alte țări, alte culturi ș.a.m.d.

Citește și: VIDEO Octavian Morariu, despre Jocurile Olimpice de la Paris: Sportul are capacitatea de a uni lumea

Până acum am fost în bazinul de joc care este este superb. Este un bazin de polo de 50 metri pe care nu cred că am mai văzut până acum atât de mulți spectatori și plus bazinul de sărituri. Atmosfera, la fiecare meci al nostru până acuma a fost foarte intensă.

Au fost foarte mulți oameni, cred că au fost tribunele pline și noi nu am mai jucat până acuma în asemenea condiții, dar în același timp este foarte, foarte frumos, iar bazele de antrenament sunt noi, iar în majoritatea bazinelor în care am fost totul a fost nou și pus la punct", spune Andrei Prioteasa, unul dintre cei mai talentați jucători de polo din lotul României la Jocurile Olimpice într-un interviu la Newsweek Report.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te