Surpriză. Mihaela Buzărnescu o elimină pe Elina Svitolina. Ce a spus nr. 4 mondial

DE Paul Cozighian | Actualizat: 01.06.2018 - 23:27

Într-unul dintre cele mai frumoase meciuri de până acum, românca a reușit o performanță excepțională, confirmând forma bună în care se află.

SHARE

6-3, 7-5, după 1 oră și 37 de minute. 


Este cea mai mare surpriza de la Roland Garros până în acest moment. Elina Svitolina, numărul 4 mondial, era una dintre pretendentele cele mai serioase la titlu.

De la un capăt la celălalt al partidei, Mihaela Buzărnescu a prestat un tenis viril, orientat spre ofensivă, provocând deseori greșelile adversarei care nu a reușit aproape deloc să o încurce pe sportiva din România.

Buzărnescu se califică în optimile de finală după 3 victorii, fiecare în numai câte 2 seturi.

Următoarea adversară va fi americanca Madison Keys (13 WTA).

Elina Svitolina, laude la adresa Mihaelei Buzărnescu

În vreme ce Mihaela Buzărnescu încă mai juca la dublu mixt, la mai puțin de o oră după victoria cu Svitolina, aceasta din urmă răspundea întrebărilor presei scrise despre înfrângerea surprinzătoare în fața româncei:

New York Times: Ce știai despre Buzărnescu înaintea meciului de azi?

Elina Svitolina: Nu știam mare lucru fiindcă a răsărit oarecum dintr-o dată anul acesta și a crescut în valoare foarte repede. M-am uitat la niște video-uri cu ea jucând, deci ceva-ceva știam la ce să mă aștept. Dar să știți că azi n-am fost într-o zi bună, nu mi-am putut găsi ritmul și chiar m-am luptat ca să joc cât de cât la nivelul meu obișnuit. În plus ea (n.red.: Mihaela) a jucat un tenis enorm! Chiar a fost tot timpul pe minge! A meritat din plin să câștige fiindcă a jucat un tenis de mare calitate și a fost -clar- mai bună decât mine!

Newsweek România: Crezi că există o diferență între terenul Nr.1 și „Suzanne Lenglen”? Un meci de asemenea nivel n-ar fi fost mai normal să se joace pe LenglenAi fi putut oare juca mai bine acolo?

Elina Svitolina: E greu de spus dar da, în mod cert, terenurile nu sunt la fel! Și cred că și meciul precedent celui jucat de mine a fost oarecum diferit de ce se vede de obicei. Poate dacă jucam unul sau doua meciuri pe Nr.1 aș fi fost mai obișnuită. Cine știe? Poate că pe Lenglen ar fi putut fi altceva… 

New York Times: Nu știm multe despre Buzărnescu pentru că este nou venită la acest nivel. După ce ai jucat astăzi cu ea, ce potențial crezi că are? Pentru că a răsărit în top foarte rapid!

Elina Svitolina: Cred că joacă un tenis bun. Nu am vazut-o pe hard deci nu știu cum se mișcă acolo. I-am văzut însă rezultatele care vorbesc de la sine. E dificil de spus. Astăzi însă a jucat un tenis excepțional. În consecință, dacă va putea să gestioneze la fel toate meciurile și toată presiunea din jur, atunci mai mult ca sigur că va urca și mai sus în top.

_________________________________


Foto Paul Cozighian și Sonia Bossy pentru Newsweek

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te