Rapid Bucureşti are un nou acţionar majoritar în topul afaceriştilor. Investeşte 25 de milioane €

DE Florin Budescu | Actualizat: 12.06.2023 - 15:59
Rapid Bucureşti are un nou acţionar majoritar - Foto: captură video YouTube/ FC Rapid 1923

Clubul de fotbal Rapid Bucureşti are un nou acţionar majoritar, care este în topul afaceriştilor. Dan Şucu, patronul Mobexpert, a devenit acţionarul majoritar al clubului de lângă podul Grant. Este un anunţ istoric, după ce clubul a revenit din Liga 4.

SHARE

După un faliment, datorat obligaţiilor de plată către fostul patron, George Copos, care a împrumutat clubul şi nu a plătit datoriile, dar şi plăţilor restante către foştii jucători, Rapid revine în prim-plan.

Rapid Bucureşti are un nou acţionar majoritar

Dan Şucu urmează să deţină 70% dintre acţiunile societăţii care deţine clubul. Schimbarea are loc printr-o majorare de capital.

Anume, capitalul social al clubului a fost majorat cu 24 de milioane de lei, iar totalul acestuia ajunge acum la 50 de milioane de lei.

La un an de când a preluat 50% dintre acțiunile clubului Rapid, Dan Șucu mută din nou. Afaceristul deține acum 70% din acțiuni, în timp ce restul de 30% se află în proprietatea lui Victor Angelescu.

Citeşte şi: Rapid vrea să-l transfere pe „cel mai bun mijlocaș din campionat”.Dă goluri de la mijlocul terenului

Detalii despre schimbările de la Rapid au fost anunțate azi, pe cale oficială, de către clubul alb-vișiniu:

„Acționarii clubului FC Rapid au decis astăzi majorarea capitalului social și, implicit, a investiției, cu încă 24 de milioane de lei.

Urmare a acestei decizii, valoarea totală a capitalului social este de 50 de milioane de lei. Contribuțiile la această majorare vor fi în cote diferite, astfel încât noua structură a acționariatului este următoarea: Dan Șucu va deține 70% din acțiuni, iar Victor Angelescu 30%”, se arată în comunicatul emis de site-ul oficial al grupării aflate în anul centenar, conform GSP.

Citeşte şi: Răzvan Oaidă s-a transferat de la FCSB la Rapid București

Ce urmează la clubul alb-vişiniu:

„Investiția noastră în club, adică banii care vor intra din conturile noastre, în conturile clubului, va fi după așteptările mele undeva la 25 de milioane de euro. 

Angelescu spune că vor fi spre 20 de milioane, dar eu nu sunt atât de optimist ca el. Investiția asta se va face până în momentul în care clubul se va putea susține fără nici un fel de problemă, până când nu va mai fi nevoie de bani veniți din buzunarele acționarilor”.

Luptă la titlu

Devenit omul #1 în conducerea clubului, Dan Șucu a oferit o primă reacție despre mișcările de trupe de la Rapid și a anunțat planuri mărețe la clubul din Grant:

„Începând cu sezonul Super Liga 2023-2024 și toți anii care vor urma după, Rapid va lupta pentru a fi totdeauna pe podium, și poate chiar pentru a câștiga campionatul.

Ca acționari, am promis suporterilor că vom face tot ce depinde de noi pentru a realiza acest deziderat.

Creşte competitivitatea

Mai sunt însă cel puțin alte cinci echipe care au aceeași ambiție. Investesc deja mult și devin din ce în ce mai puternice.

De fapt, întreaga Superligă își ridică standardul de competitivitate, iar acest lucru ne obligă și pe noi să fim mai agresivi din punct de vedere financiar.

Anul acesta, dar și în următorii doi ani, vom investi sume importante de bani, mai mari decât ne-am propus inițial, pentru a avea convingerea că echipa noastră intră cu șanse reale în lupta pentru câștigarea titlului de campioană a României”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te