Misterul fotbalistului nord-coreean care a reapărut după trei ani de absenţă

DE Florin Budescu | Actualizat: 24.11.2023 - 15:42
Misterul fotbalistului nord-coreean care a reapărut - Foto: Profimedia Images

După mai bine de trei ani de lipsă din fotbalul mondial, fotbalistul nord-coreean Han Kwang Song a reapărut, jucând pentru țara sa, în preliminariile recente ale Cupei Mondiale, înscriind în victoria cu 6-1 contra Myanmar.

SHARE

Fotbalistul nord-coreean, Han Kwang Song, a reapărut din neant, înscriind în victoria naţionalei sale, din preliminariile recente ale Cupei Mondiale.

Han a jucat pentru prima dată împotriva Siriei, pe 16 noiembrie, un meci disputat în orașul Jeddah, din Arabia Saudită, purtând un tricou alb de joc în deplasare, cu steagul nord-coreean pe piept și numărul 10 pe spate.

Misterul fotbalistului nord-coreean care a reapărut

Încercând să se califice pentru a treia oară la Cupa Mondială, Coreea de Nord a pierdut cu 1-0. Han a marcat în următorul meci, cu o lovitură puternică de cap, în minutul 38, în victoria sa împotriva Myanmarului, pe stadionul Thuwunna, din Yangon.

După ce a jucat la clubul din Qatar Al-Duhail, pe 21 august 2020, tânărul atacant, care a devenit cunoscut în lume, după ce a jucat pentru mai multe echipe de fotbal italiene, a dispărut, fără să mai fie văzut sau auzit nicăieri.

O investigație CNN a constatat că s-a întors la Roma, când a fost deportat din Qatar, la începutul anului 2021, și a stat la o ambasadă a Coreei de Nord nespecificată, până când zborurile înapoi, spre Phenian, au fost reluate chiar în august.

Citeşte şi: Coreea de Nord se "pregătește" de război nuclear cu SUA și Coreea de Sud. Planul lui Kim Jong-Un

Nu este clar când și cum s-a întors acasă. Federația de Fotbal din Coreea de Nord, Confederația Asiatică de Fotbal și organismul mondial de conducere al fotbalului, FIFA, nu au răspuns solicitării de a comenta cu privire la revenirea lui Han în fotbalul internațional.

Întoarcerea nefericitului nord-coreean i-a surprins pe experții și fanii fotbalului, care își făceau griji pentru siguranța lui, dar și pentru cariera sa promițătoare.

Max Canzi, care l-a antrenat pe Han la echipa Under-19 a clubului Cagliari, din Serie A, s-a declarat foarte fericit pentru revenirea atacantului.

Citeşte şi: SUA dezvăluie că Rusia a primit ”peste 1.000 de containere” cu material militar din Coreea de Nord

„Sunt foarte curios de nivelul performanței sale actuale, după ce a fost afară atât de mult timp”, a spus Canzi, după ce a aflat că Han a reapărut pe teren, în înfrângerea împotriva Siriei.

Fostul coechipier al lui Han, Nicholas Pennington, la Cagliari, a declarat: „Sper că Han rămâne în centrul atenției și faptul că există îngrijorare îl ajută să se întoarcă acolo unde ar trebui să fie”.

În echipa Coreei de Nord, din seria preliminară pentru Cupa Mondială, împotriva Siriei și Myanmarului, nu erau doar Han, ci și Pak Kwang Ryong și Choe Song Hyok, care au jucat pentru SKN St. Pölten, echipă din Austria, și SS Arezzo, din Italia, până când au fost forțați să se oprească, din cauza sancțiunilor ONU, care au dus la repatrierea tuturor lucrătorilor nord-coreeni de peste mări, până la sfârșitul anului 2019.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te