Horaţiu Moldovan este aproape transferat în La Liga. Care este clubul ce plăteşte clauza

DE Florin Budescu | Actualizat: 19.01.2024 - 23:09
Horaţiu Moldovan este aproape transferat în La Liga - Foto: INQUAM PHOTOS / Stefan Constantin

Horaţiu Moldovan este aproape transferat în La Liga. Care este clubul ce plăteşte clauza. Atletico Madrid s-ar fi hotărât aseară să îi achite clauza de reziliere.

SHARE

Horaţiu Moldovan este aproape transferat în La Liga. Care este clubul ce plăteşte clauza. Atletico Madrid s-ar fi hotărât aseară să îi achite clauza de reziliere portarului Rapidului.

Oficialii de pe Wanda Metropolitano l-au contactat ieri pe goalkeperul Naţionalei, pentru perfectarea datelor transferului.

Horaţiu Moldovan este aproape transferat în La Liga

Arcadie Zaporojanu, cunoscutul impresar FIFA, unul dintre agenții care se ocupă de transferul lui Horațiu Moldovan, a confirmat informația

Agentul lui Horațiu Moldovan anunță că Atletico va plăti clauza de reziliere și îl va transfera pe fotbalist, de la Rapid.

„Discuțiile sunt foarte avansate. Moldovan se apropie cu pași rapizi de Atletico. Spaniolii vor plăti clauza”, a spus Zaporojanu.

Citeşte şi: Când și cum pot cumpăra românii bilete, să vadă naționala lui Hagi, la EURO 2024? Prețuri de la 30 €

Atletico de Madrid a luat legătura cu Moldovan joi-noapte, după victoria cu Real Madrid, cu scorul de 4-2, care i-a adus trupei lui Diego Simeone calificarea în sferturile Cupei Regelui, conform Fanatik.

Dacă i se plătește clauza de reziliere, internaționalul român va prinde transferul carierei. Prestațiile solide avute atât în poarta Rapidului, cât și la Naționala României, au atras atenția mai multor cluburi tari din fotbalul european.

Înainte ca Betis și Atletico să intre pe fir, primul club care a dorit să-l transfere pe Horaţiu Moldovan a fost Ludogoreţ Razgrad, apoi bulgarii au pierdut contactul cu puternicele cluburi din La Liga.

Citeşte şi: Cine e fotbalistul maghiar ce valorează peste Naţionala României. E de 7 ori mai scump ca Drăguşin

Titularul buturilor la Atletico, Jan Oblak, este portarul naţionalei Sloveniei, pentru care a jucat 62 de meciuri. Este considerat unul dintre cei mai buni portari din lume. La Atletico, a jucat sezonul acesta 13 meciuri şi în total a fost titular la echipa madrilenă în 314 meciuri.

Este cotat la 35 de milioane de euro, conform Transfermarkt. Acum o lună, Marca titra: "Jan Oblak rupe relația cu Diego Simeone: El este absolut totul pentru Atletico".

Ivo Grbić, portar croat de 28 de ani, care vrea să-şi prelungească contractul cu Atletico, are 12 prezente în poarta naţionalei Croaţiei şi o cotă de transfer de 3,5 milioane de euro, conform Transfermarkt. A jucat o singură dată pentru Atleti, în acest sezon.

Riscant

Principala problemă acum, pentru Moldovan, va fi să aibă jocuri. Fotbalistul a fost antrenat la Rapid, de fostul portar al Naţionalei (86 de meciuri), al lui Ajax Amsterdam şi AS Roma, Bogdan Lobonţ. Dacă stă pe tuşă, poate pierde selecţionarea la echipa Naţională sau să fie selecţionat şi să joace mai prost, dacă e titularizat totuşi, de Edward Iordănescu.

Ceva asemănător i s-a întâmplat lui Ionuţ Andrei Radu, jucător de aceeaşi vârstă cu Horaţiu Moldovan, care nu reuşeşte să lege jocuri ca titular şi să intre în formă.

Deţinut în proprietate de clubul său de suflet, Inter Milano, Radu este acum împrumutat la Bournemouth, în Premier League, unde face tuşa şi nici nu mai e selecţionat la Naţională, din această cauză.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te