Euro 2024. Meciurile zilei: Turcia - Georgia şi Portugalia - Cehia. La ce oră încep. Cine transmite

DE Florin Budescu | Actualizat: 18.06.2024 - 17:38
Euro 2024. Meciurile zilei sunt Turcia - Georgia şi Portugalia - Cehia - Foto: Wikimedia/Анна Нэсси/CC BY-SA 3.0

Euro 2024. Meciurile zilei: Turcia - Georgia şi Portugalia - Cehia. La ce oră încep. Cine transmite. Fanii din Turcia au început să sosească pe stadionul din Dortmund. Deja cântă, așa că promite să fie o atmosferă grozavă în seara asta.

SHARE

Euro 2024. Meciurile zilei: Turcia - Georgia şi Portugalia - Cehia. La ce oră încep. Cine transmite. Fanii din Turcia au început să sosească pe stadionul din Dortmund. Deja cântă, așa că promite să fie o atmosferă grozavă în seara asta, pe Signal Iduna Park.

Turcii sunt cea mai mare minoritate etnică din Germania – 1,54 milioane de oameni, în plus sunt şi alte 1,4 milioane de cetățeni germani de origine turcă.

Euro 2024. Meciurile zilei sunt Turcia - Georgia (ora 19.00, Pro TV) şi Portugalia - Cehia (ora 22.00, Pro TV)

Destul de mulți dintre ei sunt astăzi la Dortmund, mergând pe jos, până la stadion.

În vreme ce echipa Turciei, mai titrată, este în alt stadiu de dezvoltare al fotbalului, georgienii vin cu foarte multă ambiţie, după ce s-a calificat şi graţie unui jucător supranumit Kvaradona.

Pentru că pe Internet există şi această problemă ridicată, sintetizată de titlul dat de goal.com: "How the hell have Georgia qualified for Euro 2024?!"

Starul lui Napoli, Khvicha Kvaratskhelia, supranumit Kvaradona, a ajutat echipa să ajungă la primul turneu final major pentru Georgia și va ținti sus, în Germania.

Citeşte şi: Ce spune presa străină după victoria tricolorilor de la EURO 2024. „Nu au ştiut ce i-a lovit”

Nici un turneu internațional nu este complet fără o poveste ca asta, iar la Euro 2024 Georgia va fi cea care va căuta să schimbe scenariul tipic (nu numai România) și să facă și mai multă istorie.

Cu șansele teoretice împotriva lor și urmând un traseu neconvențional și sinuos, națiunea din Caucaz a ajuns la primul său turneu final din istorie, după ce a mai avut o echipă de excepţie, acum două decenii, ce nu a reuşit performanţele acesteia.

Mai ales că legenda lui Bayern Munchen, Willy Sagnol, este selecţionerul Georgiei şi se va baza pe starul lui Napoli, talismanul Kvaratskhelia, pentru a oferi momente de inspirație pe teren.

Citeşte şi: Reacția lui Klopp, după golul lui Stanciu la EURO 2024: „Racheta lui Stanciu, golul turneului”

Dincoace, la turci, selecţionerul este fostul fotbalist italian de top Vincenzo Montella. Indiferent de scor, "Turcia trebuie să rămână disciplinată, să evite panica și să se mențină la planul de joc", a spus pentru uefa.com selecţionerul.

Echipa are mai mulți jucători care pot marca oricând din afara suprafeței de pedeapsă, așa că accentul este pus pe pregătirea scenei pe care jucătorii turci să-și arate abilitățile.

Georgia este amenințătoare prin mingile sale lungi și alergarea directă spre poartă, așa că Turcia trebuie să se asigure că va funcţiona jocul la ofsaid, a;a cum nu au stat întotdeauna lucrurile, în trecut.

Portugalia - Cehia

Cehia nu mai este echipa legendară a lui Karel Poborsky şi Pavel Nedved, dar rămâne o naţională remarcabilă. Cât despre Portugalia, chiar şi la apusul carierei lui CR7 Cristiano Ronaldo, lotul lusitanilor este foarte ofertant şi plin de condimente din peninsula iberică.

Conducând o echipă plină de talent, cu o campanie de calificare impecabilă, poate nu este de mirare că selecţionerul Portugaliei, Roberto Martinez, s-a asigurat că are suficienţi jucători de valoare pentru a rezista până la finala Euro 2024, conform espn.com.

Ar fi o surpriză uriașă dacă cehii, care au câștigat patru dintre cele opt meciuri de calificare, cu două victorii contra Insulelor Feroe, să obţină un rezultat favorabil.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te