Ibrahimovici, Iniesta, printre superstarurile care se retrag la acest final de an. Lista completă

DE Florin Budescu | Actualizat: 25.04.2023 - 23:24
Zlatan Ibrahimovic, Andres Iniesta şi Dani Alves - montaj foto Newsweek: Wikimedia/Frankie Fouganthin/CC BY-SA 3.0, Christopher Johnson/CC BY-SA 2.0, Ronnie Macdonald/CC BY 2.0

E posibil ca unii dintre jucătorii de fotbal preferați, care ne-au captivat cu jocul lor pentru câțiva ani, să se retragă anul acesta. Le vom fi pentru totdeauna îndatoraţi pentru toate amintirile pe care ni le-au oferit, deşi e trist să le vedem retragerea.

SHARE

Deși e posibil ca unii dintre acești jucători să continue să joace până la 40 de ani, este de asemenea posibil să nu-i revedem după finalul sezonului competiţional.

Ce mari fotbalişti s-ar putea retrage

Lionel Messi, Cristiano Ronaldo și Gianluigi Buffon, printre alții, par să se facă mai valoroşi, odată cu vârsta. Ei vor continua să joace fotbal și în 2024.

Pe de altă parte, Diego Godin, Joaquin, Zlatan Ibrahimovic, Juan Mata, Andres Iniesta, Giorgio Chiellini, David Silva sau Willy Caballero par la final de carieră.

Zlatan Ibrahimovic (41 de ani)

Nimeni nu şi-ar fi imaginat, când a apărut la 19 ani, la Ajax Amsterdam, ce fiară fotbalistică va ieşi din puştiul subţiratic Zlatan. de atunci.

A mai câștigat un titlu de Serie A cu AC Milan, în sezonul trecut, la mai bine de un deceniu după ce l-a câștigat pe primul, pentru club.

A câștigat anterior titlul şi cu Inter Milano și Juventus, acesta devenind al șaptelea său titlu în Serie A, conform sportsunfold.

De-a lungul carierei sale, care a durat peste două decenii și a inclus perioade cu Ajax, Barcelona, PSG, Manchester United și LA Galaxy, suedezul a câștigat în total 34 de trofee.

Zlatan Ibrahimovic a semnat o prelungire de un an cu Milan, în iulie 2022, rămânând în activitate, pentru sezonul acesta.

Juan Mata (34 de ani)

Juan Mata a câștigat UEFA Champions League, Europa League și Cupa Football Association cu Chelsea, unde a fost la apogeu.

Mata a fost vândut lui Manchester United, pentru 37,1 milioane de lire sterline, în ianuarie 2014, după ce nu a mai fost dorit de Jose Mourinho.

De-a lungul celor nouă sezoane de la United, a avut 285 de apariții și a câștigat Community Shield, Cupa Ligii, FA Cup și Europa League.

A semnat apoi un contract de un an cu Galatasaray, în vara anului 2022, după ce contractul său cu United a expirat.

Andres Iniesta (38 de ani)

După o carieră lungă și de succes cu Barcelona, Andres Iniesta a semnat cu Vissel Kobe, în Japonia, în 2018.

Andres Iniesta s-a impus ca unul dintre cei mai mari jucători de fotbal din toate timpurile, în anii săi activi de fotbal.

Statornic, mijlocașul și-a prelungit contractul cu Vissel Kobe, până în 2023, în mai 2021. Ar putea fi contractul său final, ca jucător.

Giorgio Chiellini (38 de ani)

Unul dintre cei mai buni apărători ai generației sale. Este cunoscut pentru că este puternic, agresiv și bun la marcarea adversarului. El poate juca de asemenea într-o apărare cu trei sau patru oameni.

S-a alăturat lui Juventus în anul 2005, iar între 2012 și 2020 a câștigat un record de nouă titluri în Serie A, la rând.

În plus, a participat la două finale ale UEFA Champions League — în anii 2015 și 2017 — și a câștigat cinci titluri ale Cupei Italiei și cinci titluri ale Supercupei Italiei.

A avut 117 selecții la Naţională, când s-a retras din echipa Italiei, în anul 2022, ajungând pe locul cinci, ca record de apariţii în Squadra Azzura.

David Silva (36 de ani)

David Silva a fost unul dintre cei mai buni mijlocași ai generației sale și a jucat pentru Manchester City, în cea mai mare parte a carierei sale.

A câștigat patru titluri în Premier League, două Cupe Football Association și cinci Cupe ale Ligii Engleze, în timp ce juca pentru clubul englez.

În anul 2020, s-a alăturat Real Sociedad, un club din Spania, iar la scurt timp după aceea şi-a ajutat echipa să câștige Copa del Rey.

Acesta ar putea fi ultimul sezon de fotbal al lui David Silva, mare nijlocaş ofensiv spaniol din vremea naţionalei lui Vicente del Bosque.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te