Speranţă pentru bucureştenii care stau în clădiri cu risc seismic. Se caută finanţare. Primarul general, Nicuşor Dan, s-a întâlnit cu un înalt reprezentant bancar european, Tomas Bocek, viceguvernatorul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei.
Primăria Capitalei caută bani pentru a finanţa consolidarea clădirilor cu risc seismic din Bucureşti.
Speranţă pentru bucureştenii care stau în clădiri cu risc seismic
"Am avut săptămâna aceasta o întâlnire cu viceguvernatorul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, Tomáš Boček, în cadrul căreia am discutat despre posibilitatea obținerii de fonduri pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic din Capitală.
Este important să identificăm toate sursele de finanțare disponibile astfel încât să putem accelera procesul de consolidare a imobilelor care reprezintă un risc din punct de vedere al siguranței.
Urmează etape de discuții tehnice între specialiști și vom căuta în continuare căi cât mai eficiente de colaborare cu instituțiile financiare europene", anunţă Dan.
Citeşte şi: Nicușor Dan vrea bani ca să consolideze clădirile cu risc seismic din București. Cu cine a vorbit
Sunt peste 360 de clădiri din Bucureşti încadrate în cel mai înalt grad de risc seismic, având aşa-zisa "bulină roşie".
6.500 de bucureşteni ar muri la un eventual cutremur de magnitudinea celui din 4 martie 1977. Majoritatea acestor imobile sunt pe arterele principale ale oraşului şi în Centrul Vechi.
Citeşte şi: Cum păzim orașul de un posibil cutremur. Fonduri pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic
Este în general vorba despre clădiri de patrimoniu sau clădiri interbelice construite într-un stil arhitectonic remarcabil, care nu au fost ranforsate seismic.
Aceste imobile au fost construite de regulă în vremuri în care principiile arhitecturale antiseismice postbelice încă nu existau.
Două mari cutremure, cel din 1940 şi cel din 1977, le-au şubrezit şi ar fi trebuit să fie consolidate de mult timp.