UE a anunțat strategia COVID-19 pentru sezonul de sărbători: „Mai puțin festivi, mai în siguranță”

DE Adina Mutăr | Actualizat: 02.12.2020 - 22:41
sursă agilitypr.com

UE a introdus miercuri o nouă strategie pentru stoparea răspândirii coronavirusului în timpul iernii, în special în sezonul de sărbători, de Craciun și de Anul Nou.

SHARE

„Strategia recomandă vigilență și precauție continuă pe tot parcursul iernii și până în 2021, când va avea loc lansarea vaccinurilor sigure și eficiente”, se arată într-o declarație a Comisiei Europene.

Distanțarea socială și limitarea contactelor sunt considerate cruciale pentru lunile de iarnă, inclusiv în perioada de vacanță de la sfârșitul anului 2020, se arată în comunicat.

„Testarea și urmărirea contactelor sunt esențiale pentru detectarea focarelor și ruperea lanțului de transmisie. Majoritatea statelor membre au acum aplicații naționale de urmărire a contactelor. European Federated Gateway Server (EFGS) permite urmărirea transfrontalieră ”, se spune în declarație.

„Infrastructura de transport trebuie pregătită și cerințele de carantină, care pot avea loc atunci când situația epidemiologică din regiunea de origine este mai gravă decât destinația, comunicate clar.”
Comisia a abordat, de asemenea, problema capacității de îngrijire a sănătății în general.

„Ar trebui puse în aplicare planuri de continuitate a activității pentru asistență medicală pentru a se asigura că focarele COVID-19 pot fi gestionate iar accesul la alte tratamente menținut”,se arată în declarație.

Comisia a îndemnat statele membre să abordeze efectele psihologice ale pandemiei și oboselii pandemice, urmând orientările Organizației Mondiale a Sănătății.

Stella Kyriakides, comisarul UE pentru Sănătate și siguranță alimentară, a declarat: „La fiecare 17 secunde, o persoană își pierde viața din cauza COVID-19 în Europa. Este posibil ca situația să se stabilizeze, dar rămâne delicată. Cu vaccinuri la orizont, există și speranță.

Toate statele membre trebuie să fie acum gata să înceapă campanii de vaccinare și să lanseze vaccinuri cât mai repede posibil, odată ce un vaccin sigur și eficient este disponibil ”, a adăugat ea.

Kyriakides a declarat că sărbătorile acestui an vor fi mai puțin festive, „salvarea vieților fiind pe primul loc”.

Vorbind după întâlnirea virtuală a miniștrilor sănătății din UE, Jens Spahn, ministrul federal al Sănătății din Germania, a declarat că toate statele membre vor avea acces la vaccinuri în același timp.

„Ideea este de a avea vaccinuri sigure și eficiente în pandemie și pentru că numai atunci, cu acest tip de procedură, putem crea încredere și nimic nu este mai important decât încrederea, în ceea ce privește vaccinurile. Odată cu începerea procedurilor de autorizare, trebuie să ne asigurăm că sunt aplicate standardele de calitate corespunzătoare. Dar trebuie, de asemenea, să aducem la la un loc cât mai repede posibil toate diversele resurse ”, a spus Spahn.

Întrebat despre anunțul Marii Britanii privind începerea vaccinării în decembrie, Spahn a spus: „Trebuie să menționăm că există două proceduri diferite sau abordări diferite. În SUA și Marea Britanie, acestea se bazează pe o autorizație rapidă de urgență. Noi am preferat să avem o procedură verificată cu regularitate, folosind procedura încercată și testată de-a lungul timpului, ceea ce duce la o diferență de timp", a adăugat el.

De asemenea, vorbind despre această problemă, Kyriakides a precizat că autoritățile UE vor face tot posibilul pentru a se asigura că vaccinurile sunt dezvoltate cât mai repede și mai sigur posibil.

„Nu putem prezice o dată cu certitudine, deoarece termenele de livrare depind de fiecare contract și de evaluarea siguranței. Dar, odată ce vom avea autorizația de introducere pe piața UE, sperăm că, la începutul anului viitor, statele membre vor putea începe vaccinarea ”, a adăugat ea.

Marea Britanie a devenit prima țară care a permis utilizarea vaccinului coronavirus Pfizer / BioNtech pe public după ce autoritatea de reglementare a țării a aprobat clinic vaccinul miercuri.

Vaccinul, care oferă o protecție de 95% împotriva COVID-19, va fi lansat încă de săptămâna viitoare, potrivit unei declarații guvernamentale.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te