În plină epidemie de gripă, Asociația Pro Consumatori susține că vaccinurile dau boli

DE Alexandru Pop | Actualizat: 19.02.2020 - 17:25
Costel Stanciu, președintele Asociației pentru Protecţia Consumatorilor din România a început o campanie anti-vaccinare în plină epidemie de gripă Foto : Facebook
Costel Stanciu, președintele Asociației pentru Protecţia Consumatorilor din România a început o campanie anti-vaccinare în plină epidemie de gripă Foto : Facebook

Asociația pentru Protecţia Consumatorilor din România a făcut un anunţ ce contrazice concluzii ştiinţifice strânse în secole de medicină: vaccinurile nu previn boli, ci provoacă boli, conform Digi24.

SHARE

„Vaccinurile NU previn boli, vaccinurile provoacă boli! Înainte de a vă injecta cocktailuri de chimicale, citiți prospectul vaccinului, în special compoziția lui și reacțiile adverse, mai bine zis bolile pe care le provoacă!” - se spune într-o primă postare a APC România, făcută în 15 februarie. 

Apoi, aceeași asociație insistă.

„O postare pentru adepții obligativității vaccinării! Astăzi am avut satisfacția identificării unui cabinet stomatologic care a înțeles și aplică legea privind drepturile pacienților! Nicio procedură medicală, aici intră și vaccinarea, nu trebuie realizată fără consimțământul informat al pacientului!

Să nu-i lăsăm să legifereze obligativitatea vaccinării! Fiecare ființă umană trebuie să decidă în cunoștință de cauză cu privire la realizarea oricărei proceduri medicale ce urmează a fi efectuată asupra sa, numai după ce i s-au explicat riscurile aplicării acelei proceduri, le-a înțeles și a fost de acord cu aplicarea acesteia. Nu-i lăsați pe alții să decidă pentru voi!”  - se spune într-o altă postare de pe contul Asociației pentru Protecția Consumatorilor din România, din 17 februarie.

În direct la Digi24, președintele acestei asociații (a nu se confunda cu ANPC - Agenția Națională pentru Protecția Consumatorului, o organizație guvernamentală), Costel Stanciu, și-a prezentat argumentele şi a explicat de ce a simţit nevoia să se pronunţe în acest domeniu.

Medicul pediatru Mihai Craiu, de la Institutul National pentru Sănătatea Mamei și Copilului, a prezentat, la rândul său, argumentele pro-vaccinare și a făcut mai multe clarificări.

„Cred că este o confuzie care vine din lipsa de pregătire medicală, dar nu polemizez cu domnul, ci numai vreau să rog ascultătorii noștri să se uite în numărul de cazuri, de-a lungul istoriei, să luăm un singur exemplu - rujeola. În urmă cu 100 de ani, frecvența rujeolei în Statele Unite, o țară cu nivel bun de dezvoltare la acel moment, era de peste 1.000 de ori mai mare decât cea din prezent. Cu alte cuvinte,actul de vaccinare scade frecvența bolilor, nu o mărește.

Și ca să dăm un exemplu de anul acesta, voi merge la exemplul insulei Samoa, unde a fost epidemie de rujeolă pentru că o persoană, la fel ca domnul Stanciu, a recomandat părinților să folosească lapte de cocos, și nu vaccin antirujeolic, și a fost o epidemie cu peste 5.700 de bolnavi confirmați, 83 de morți, iar statul Samoa a vaccinat peste 94 la sută din copiii eligibili și epidemia s-a oprit. Deci, vaccinurile opresc bolile și epidemiile, nu provoacă boli”, a explicat dr. Mihai Craiu.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te