PNL: Nu e pentru prima oară când Viktor Orban lansează aceste mesaje provocatoare

DE Florin Budescu | Actualizat: 24.07.2023 - 12:05
PNL: Nu e pentru prima oară când Viktor Orban lansează aceste mesaje - Foto: Facebook/Orbán Viktor

Nu e prima oară când Viktor Orban lansează mesaje provocatoare. În plus, acum aduce un ton persiflator, la adresa instituţiilor române. "Condamnăm acest tip de comportament. MAE a procedat corect, impecabil, aş putea spune", a spus Ionu Stroe, din partea PNL.

SHARE

”Evident că orice partid serios şi proeuropean se dezice de astfel de afirmaţii provocatoare, aş putea spune.

Viktor Orban nu e prima oară prezent la această Şcoală, din păcate nu e pentru prima oară când lansează aceste mesaje provocatoare", spune Stroe.

PNL critică spusele lui Viktor Orban, de la Băile Tuşnad

"De data aceasta, suplimentar faţă de dăţile precedente, aduce aşa, un ton persiflator la adresa instituţiilor române. Evident că condamnăm acest tip de comportament care nu are niciun fel de legătură cu comportamentul nromal al unui şef de guvern european”, a spus Ionuţ Stroe.

Purtătorul de cuvânt al PNL a precizat că există ”o diferenţă de viziune şi exprimare clară între România şi vocea prim-ministrului maghiar în acest moment”.

”Mesajele anti-europene, mesajele persiflatoare, de critică la adresa acestei construcţii din care şi Ungaria face parte şi trebuie să îşi onoreze angajamentele luate în momentul intrării în Uniunea Europeană, fac foarte rău în plan public", conform reprezentantului liberalilor.

Citeşte şi: Premierul Ungariei, Viktor Orban, discurs anti-UE la Băile Tușnad

"În mod clar, Viktor Orban nu are ce să importe în România, apropo de propuneri şi idei cu care a venit, pentru că în Ungaria, în momentul de faţă, există reale dificultăţi economice, legate de zona socială", a adăugat Ionuţ Stroe.

Astfel, a spus Stroe, sunt "anumite probleme legate de funcţionarea instituţiilor democratice, în această ţară, semnalate şi de UE, şi de partenerii externi ai Ungariei, aşa că am prefera să mergem înainte".

"Ne dorim relaţii bune de vecinătate cu Ungaria, nu ne dorim nici un fel de tensiuni alimentate politic de unii sau alţii şi ne-am dori, în baza tratatelor de prietenie (..) să menţinem relaţii normale, sănătoase, din care să beneficiem”, a mai spus Ionuţ Stroe, conform News.ro.

Citeşte şi: Viktor Orban: MAE român mi-a spus despre ce să nu vorbesc, despre ce pot să vorbesc

Liberalul s-a referit şi la afirmaţia premierului Ungariei, privind punctajul primit de la Ministerul de Externe, arătând că instituţia foloseşte aceleaşi canale diplomatice, pentru orice fel de vizită a unui oficial al altui stat, în România.

”Din punctul nostru de vedere, MAE a procedat corect, impecabil, aş putea spune, nu există nici un fel de probleme, în legătură cu anumite informaţii, care pot fi transmise înaintea acestor vizite, adresate oricărui oficial care vizitează România, aşa că nu avem ce să reproşăm iInisterului de Externe.

De altfel, îmi aduc aminte, la vizitele precedente, în spaţiul public erau vehiculate idei care acuzau MAE de lipsă de reacţie sau că nu ar fi anticipat chestiuni de genul ăsta. De data asta, aţi văzut foarte bine, MAE şi-a făcut treaba, înainte de a se solicita public acest lucru”, a mai arătat liberalul.

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te