Patriciu Achimaş Cadariu va vota Cabinetul Ciolacu. Deputatul PSD s-a răzgândit peste noapte

DE Florin Budescu | Actualizat: 15.06.2023 - 12:35
Patriciu Achimaş Cadariu va vota Cabinetul Ciolacu - Foto: INQUAM PHOTOS / George Călin

Patriciu Achimaş Cadariu, deputat PSD, fost ministru al Sănătăţii, va vota totuşi Cabinetul Ciolacu. El s-a răzgândit peste noapte. Cadariu, care este unul dintre susţinătorii şi iniţiatorii Legii de combatere a cancerului, îl critică pe Alexandru Rafila.

SHARE

Deputatul PSD de Cluj anunţă că a obţinut din partea premierului desemnat, Marcel Ciolacu, promisiunea că se va implica personal în procesul de implementare a Legii privind Planul Naţional de Combatere a Cancerului.

Patriciu Achimaş Cadariu s-a răzgândit

În schimb, el va vota joi pentru învestirea noului Guvern, în Parlament.

Cu o zi înainte, profesorul Patriciu Achimaş-Cadariu s-a opus avizării în Comisia pentru Sănătate şi Familie a candidaturii lui Alexandru Rafila, pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, pe motiv că acesta a lansat un alt plan de cancer decât cel promovat prin lege, de Parlamentul României.

Achimaş-Cadariu a afirmat că nu va vota un guvern din care face parte acest ministru.

Citeşte şi: Parlamentul se întrunește pentru învestirea Cabinetului Ciolacu. Lista membrilor Guvernului

Iniţiator şi coordonator al echipei de specialişti care a elaborat Planul Naţional de Combatere a Cancerului, Cadariu l-a acuzat în Comisia de Sănătate pe Alexandru Rafila, de "neglijenţă criminală faţă de pacienţii bolnavi de cancer, prin neaplicarea Planului Naţional de Combatere a Cancerului”, conform Agerpres. 

“Aţi spus că faceţi norme, un neadevăr ca toate celelalte neadevăruri pe care le-aţi rostit. Nu faceţi norme, amânaţi aplicarea unei legi care trebuia aplicată, prin inventarea unei pseudolegi fără nici o valoare", a declarat prof. univ. dr. Achimaş-Cadariu.

Ciolacu l-a convins

Premierul desemnat Marcel Ciolacu l-a invitat ulterior la discuţii, pe deputatul PSD de Cluj, şi şi-a asumat angajamentul că se va implica personal în procesul de implementarea Legii privind Planul Naţional de Combatere a Cancerului şi că va ţine aproape de Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România, cea mai afectată de tergiversarea aplicării actului normativ.

Citeşte şi: VIDEO Marcel Ciolacu vrea să reducă impozitarea muncii şi să mărească salariul minim

“Vă asigur că, în ceea ce mă priveşte, atunci când insist pentru implementarea legii, nu o fac din orgoliu. În fond, mi-am dus la capăt munca de parlamentar, odată ce actul normativ a fost promulgat.

Aş putea să mă retrag. Dar ca medic nu pot ignora viaţa pacienţilor bolnavi de cancer.A reda acum speranţa celor care văd în cancer o fatalitate a fost şi este misiunea centrală a mandatului meu de parlamentar”, a mai spus Patriciu Achimaş Cadariu.

Ministerul Sănătăţii are obligaţia legală de a prezenta până în 30 iunie normele de aplicare a Legii privind Planul Naţional de Combatere a Cancerului.

Planul Naţional de Combatere şi Control a Cancerului a fost lansat în 19 ianuarie 2022 la Palatul Cotroceni iar în 3 noiembrie 2022 Legea prin care a fost asumat de Parlament a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te