Guvernul Orban, în ședință. Premierul va pleca apoi într-o vizită de trei zile la Bruxelles

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 06.01.2020 - 08:30
Sursa foto: Guvernul României

Guvernul Orban se reunește, luni, în ședință, de la ora 16.00. Agenda ședinței nu a fost făcută publică, însă, miniștrii Cabinetului Orban ar urma să discute despre reoganizarea unor ministere, scrie G4Media, citând surse.

SHARE

După ședința de guvern, premierul Ludovic Orban va pleca la Bruxelles într-o vizită oficială, care va dura până în 9 ianuarie. Orban se va întâlni cu liderii UE, ai NATO, dar și cu conducerea Partidului Popular European (PPE).

Astfel, în prima zi a vizitei, 7 ianuarie, premierul Ludovic Orban va avea o întrevedere bilaterală cu Charles Michel, președintele Consiliului European, urmată de o serie de întâlniri cu oficiali ai Comisiei Europene, respectiv, cu Michel Barnier, negociatorul-șef al Uniunii pentru retragerea Regatului Unit din UE, cu Oliver Varhelyi, comisar european pentru vecinătate și extindere, cu Frans Timmermans, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene, precum și cu Johannes Hann, comisar european pentru buget și resurse umane, potrivit unui anunț al Guvernului.

În cea de-a doua zi a vizitei la Bruxelles, prim-ministrul Ludovic Orban se va afla la  Parlamentul European, unde va avea o întrevedere bilaterală cu David Sassoli, președintele Parlamentului European. Premierul va semna în cartea de onoare a Parlamentului European și va participa la reuniunea grupului PPE din Parlamentul European.

Tot în cursul zilei de 8 ianuarie, șeful Executivului român va avea întâlniri cu lideri politici din Parlamentul European, respectiv cu Manfred Weber, președintele grupului PPE, precum și cu lideri ai altor grupurilor parlamentare. De asemenea, premierul Ludovic Orban va avea, la sediul Comisiei Europene, întrevederi bilaterale cu Margrethe Vestager și Valdis Dombrovskis, vicepreședinți executivi ai Comisiei Europene, precum și cu Adina Vălean, comisar european pentru transport.

Programul include și o întâlnire cu europarlamentarii români, care va avea loc la sediul Reprezentanței Permanente a României la UE.

Joi, 9 ianuarie, prim-ministrul Ludovic Orban va avea o întrevedere bilaterală cu Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene.

Vizita la Bruxelles include, totodată, întrevederi ale prim-ministrului Ludovic Orban cu Donald Tusk, președintele Partidului Popular European, și Antonio Lopez Isturiz, secretarul general al Partidului Popular European, la sediul PPE.
Tot în cursul zilei de joi, 9 ianuarie, premierul va avea o întrevedere cu Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, urmată de o conferință de presă susținută de cei doi oficiali, și va participa la un dejun informal cu Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO.

Programul la Bruxelles se va încheia cu vizita delegației române la NATO.

Din delegația care îl va însoți pe premierul Ludovic Orban la Bruxelles fac parte Bogdan Aurescu, ministrul afacerilor externe, Cosmin Onisii, Cristina Buzașu și Andi Manciu, consilieri de stat ai prim-ministrului, mai precizează Guvernul. 

În curs de actualizare 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te