Suspect de crimă, tânărul ce a comandat ricină încerca să-și omoare chelia. Avea probleme cu fetele

DE Alin Crișan | Actualizat: 19.09.2022 - 18:40
Tânărul Iustin - Foto: obiectivdesuceava.ro

Timp de mai multe luni, ofiţeri sub acoperire din 3 țări l-au filat, interceptat şi monitorizat pe românul care comandase ricină de pe DarkWeb ca să îşi ucidă o rudă.

SHARE

"Înţeleg că orcine încalcă legea, trebuie să răspundă în consecinţă". Aşa îşi începe mărturisirea Iustin, un tânăr care a pus pe jar investigatori din trei state. Totul, pentru că în noiembrie 2020, a accesat Dark Web.

Numai că, discuţia pe care Iustin a purtat-o la acea vreme era cu un investigator sub acoperire al Statelor Unite. 

Citește și: 2 fetițe, schimbate la naștere acum 33 ani: S-au descoperit pe Facebook. Despăgubire de 1 milion €

Investigator sub acoperire. "De fapt chiar avem o conexiune pentru asta. Spune-mi exact ce vrei să faci cu ea sau la ce te gândeşti să o foloseşti şi noi vedem dacă avem".

Iustin. "O rudă apropiată a mea este foate bolnavă şi în plus mă şi enervează de fiecare dată când are ocazia. Caut să îl scap de durerea pe care o are şi să îmi fac viaţa mai uşoară. Am nevoie de ceva care ucide în ore sau poate minute".

Citește și: Ploile au fisurat un pod în Bihor. A fost inaugurat acum câteva săptămâni

"În luna noiembrie 2020, în urma unui schimb operativ de informaţii cu departamentul pentru siguranţa naţională din cadrul Ambasadei SUA din Austria, poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă de dobândire, direct sau indirect de arme chimice", a declarat cms.şef Dan Octavian, Poliţia Română.

Şi de aici a început nebunia. S-au pus în mişcare mai multe mecanisme. Iustin a fost filat, monitorizat şi s-a mers până la flagrant, doar că Iustin a trimis un prieten să ridice coletul cu substanţa pe care credea că o comandase.

Iustin ar fi încercat să cumpere ricină de pe Dark Web, substanță calificată ca armă chimică

"Bărbatul ar fi încercat să procure ricină, substanţa calificată ca armă chimică. În acest sens, bărbatul ar fi accesat reţeaua Dark Web şi ar fi solicitat aproximativ 28 de grame de ricină", a precizat Dan Octavian.

Citește și: Fosta iubită a lui Țiriac acuză: Un om rece, nu știe să iubească. Surpriza care a încheiat relația

În cele din urmă anchetatorii l-au găsit pe Iustin şi l-au arestat pentru 30 de zile pentru că a încercat să cumpere arme chimice, însă ancheta oamenilor legii a început să capete o turnură neaşteptată, încă de la percheziţii.

Căutând în telefoane, tablete şi alte device-uri, poliţiştii au constatat că Iustin nu avea în istoricul căutorilor niciun termen care să confirme intenţiile criminale. Au găsit însă căutări pentru expresia ulei de ricin pentru păr. 

Citește și: VIDEO Ce a pățit un tanc rusesc care curăța un câmp de mine. Finalul este neașteptat

Apoi, audiind toate rudele celui deja arestat, poliţiştii aveau să constate că niciun unchi nu are cancer. Apoi Iustin a mărturisit adevărul. 

Inculpatul intrase pe Dark Web să îşi ucidă chelia, dar, pentru că acolo oamenii cumpără arme şi droguri, nu avea cum să spună pentru ce are nevoie de ricină.

"Inculpatul susţine că, odată cu începerea facultăţii, a avut mai multe relaţii cu fete care l-au părăsit, bănuiala inculpatului fiind că motivul despărţirii a fost reprezentat de faptul că îi cădea părul. În urma unor controale medicale, inculpatul a aflat că problema sa era ereditară, moştenită de la tatăl său.

Citește și: Regele Charles al III-lea i-a lăsat mamei sale pe sicriu un ultim mesaj scris de mână

Cum ricina este o substanţă extrem de toxică şi interzisă, tânărul a fost condamnat la un an cu suspendare, potrivit antena3.ro. 
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te