VIDEO Scene apocaliptice în Gaza. Tancurile si trupele israeliene atacă cartierul general al Hamas

DE Daniel Toșa | Actualizat: 05.12.2023 - 15:14
Scene apocalipte în Gaza. Tancurile si trupele Israeliene atacă cartierul general al Hamas - Foto: Pixabay/ AMRULQAYS - Caracter ilustrativ

Scene apocaliptice în Gaza. Tancurile si trupele israeliene au înconjurat spitalul Kamal Adwan din nordul Fâșiei Gaza. Focuri de armă și explozii se aud peste tot în războiul contra teroriștilor Hamas care au încalcat în două rânduri acordul de pace din ultimele zile.

SHARE

Israelul susține că a efectuat un raid asupra sediului general de securitate al Hamas din Jabaliya, în nordul Gaza. 

Scene apocaliptice în Gaza. Tancurile si trupele Israeliene atacă cartierul general al Hamas

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au declarat că operațiunea a fost efectuată după ce trupele au finalizat o încercuire a taberei de refugiați din zonă în ultimele zile.

Tabăra a fost puternic bombardată la începutul războiului.

Forțele israeliene ar fi găsit arme, echipamente și informații în timpul raidului, efectuat împreună cu agenția de securitate Shin Bet.

Acesta a avut loc în contextul în care Israelul și-a intensificat bombardamentele în și în jurul orașului Khan Younis din sudul Fâșiei, în prima parte a zilei de marți.

Israelul a cucerit în mare parte jumătatea nordică a Fâșiei Gaza în noiembrie și, de la încheierea armistițiului de o săptămână, vineri, a pătruns rapid în jumătatea sudică a enclavei.

"Situația este foarte periculoasă și există focuri de armă grele. Tancurile și vehiculele israeliene avansează spre spital și se află la un bloc distanță", a declarat jurnalistul Al-Sabbah la CNN.

El a precizat că în imediata vecinătate au avut loc focuri de artilerie și lovituri aeriene.

"Întregul sistem medical s-a prăbușit în interiorul spitalului, iar oricine este rănit sfârșește ca un martir în interiorul spitalului", a spus un alt jurnalist prins în iadul din Fâșia Gaza.

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a declarat luni că operațiunile "care au loc acum, în nordul Fâșiei Gaza, vor duce în curând la spargerea întregii zone a orașului Gaza și a nordului Fâșiei Gaza".

Înalți oficiali ai Națiunilor Unite avertizează asupra unei situații "apocaliptice" în Gaza, devastată de război în care nu mai existp niciun loc sigur pentru civilii care se ascundeau în sudul țării.

"De fiecare dată când ne gândim că lucrurile nu pot deveni mai apocaliptice în Gaza, se întâmplă acest lucru", a declarat luni, într-o declarație, Martin Griffiths, cel mai înalt oficial al ONU pentru ajutor de urgență. "Oamenilor li se ordonă să se mute din nou, fără prea multe mijloace de supraviețuire, forțați să facă o alegere imposibilă după alta", a spus el.

Cel puțin 15.899 de palestinieni au fost uciși în atacurile israeliene din 7 octombrie, dintre care peste 375 în ultimele 24 de ore, a declarat, luni, un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății, condus de Hamas.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te