VIDEO Momentul în care rușii execută cu sânge rece din spate doi civili neînarmați: "Niște călăi”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 12.05.2022 - 13:45

O inregistrare video arată cu soldații ruși au executat pur și simplu din spate doi civili neînarmați la periferia Kievului.

SHARE

CNN a obținut imagini video de supraveghere a ceea ce este acum investigat ca o crimă de război de către procurorii ucraineni.

Ambii civili au murit în urma împușcăturilor fără inimă, care contravin așa-numitelor reguli de război care interzic luarea în vizor a civililor.

Victimele au fost identificate. Una dintre ele a fost proprietarul reprezentanței de vehicule care a fost jefuită, a cărui familie nu dorește să fie numită. Cealaltă a fost Leonid Oleksiyovych Plyats, un bunic în vârstă de 68 de ani care lucra ca paznic acolo.

Citește și: VIDEO China a înconjurat Taiwanul pentru exerciții militare masive, „o repetiție pentru invazie”

Fiica sa, Iulia, nu suportă să vadă înregistrarea video din ziua în care a murit tatăl ei, dar o păstrează pentru a o arăta într-o zi copiilor ei, pentru ca aceștia să nu uite cât de sălbatici au fost invadatorii

Citește și: Cancelarul Germaniei: Ucraina va trebui să lupte 100 de ani cu consecințele războiului

"Sunt călăi. Este îngrozitor pentru că tatăl meu era un civil, avea 68 de ani, un om pașnic și neînarmat", a declarat ea.

Imaginile de pe camerele de supraveghere surprind încercarea inițială a rușilor de a cuceri Kievul în martie. Pe drumul principal spre capitală, luptele au fost crâncene, în timp ce forțele ucrainene se luptau cu trupele rusești și cu tancurile pentru a opri înaintarea.

Dar ceea ce s-a întâmplat în fața reprezentanței auto pe 16 martie nu a fost o bătălie între soldați sau chiar între soldați și civili înarmați.

Filmul uciderii celor doi civili nevinovați

A fost o ucidere lașă, cu sânge rece, a doi oameni neînarmați.
Cinci soldați ruși sosesc și încearcă să pătrundă în afaceri, trăgând în încuietori și spărgând geamuri.

În timp ce proprietarul se apropie cu mâinile ridicate, aceștia îl opresc și par să-l percheziționeze pentru a căuta arme. Apoi sosește Plyats și este și el percheziționat. Se pare că se poartă o conversație înainte ca soldații să se îndepărteze, iar cei doi civili încep să se întoarcă la postul lor de pază.

Apoi, cel puțin doi dintre soldați vin în spatele bărbaților și deschid focul. Ambii civili cad la pământ.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.