VIDEO 4 morți și 38 de răniți după un atac rusesc cu rachete hipersonice și drone asupra Kievului

DE Daniel Toșa | Actualizat: 02.01.2024 - 12:05
4 morți și 38 de răniți după un atac rusesc cu rachete hipersonice și drone asupra Kievului - Foto: X/ @nexta_tv

4 morți și 38 de răniți după un atac rusesc cu rachete hipersonice și drone asupra Kievului, informează primarul Kievului Vitaliy Klitschko într-o postare pe Telegram. Bombardamentele rusești au vizat și Harkovul la primele ore ale dimineții triplând numărul răniților.

SHARE

Bombardiere strategice și 35 de drone Shahed, de fabricație iraniană, au atacat Kiev și Harkov la primele ore ale dimineții, provocând patru morți și 92 de răniți, 38 dintre acestea rănite în Capitala Ucrainei.

4 morți și 38 de răniți după un atac rusesc cu rachete hipersonice și drone asupra Kievului

"Salvatorii au scos 17 persoane într-o casă din cartierul Solomyan. 117 locuitori au fost scoși din clădire. 20 de persoane au fost rănite în acel moment. 19 dintre ele au fost spitalizate".

În urma atacului, au fost avariate blocuri rezidențiale, depozite, un supermarket, o zonă de piață, clădiri de stații de service, gospodării private și vehicule. Au fost sparte ferestrele clădirilor rezidențiale și ale clădirilor adiacente locurilor în care au căzut resturile.

Mikola Kalashnyk, șeful districtului Darnitski, a raportat că în microdistrictul Bortnichi au fost avariate clădiri rezidențiale private și o clădire a unei biserici.

Citește și: VIDEO Rusia pune bombe ghidate împotriva navelor comerciale în apropiere de coastele României

Primarul a declarat că, în urma atacului, clădirile rezidențiale din unele zone ale orașului sunt lipsite de electricitate și de alimentare cu apă. Serviciile de utilități lucrează în prezent la restabilirea acestora.

Șeful capitalei a mai raportat că, în general, forțele de apărare aeriană au distrus 61 de rachete, dintre care aproximativ 10 Dagger, în zona Kievului și în regiune.

Citește și: VIDEO Război naval. Ucraina înarmează drone marine să atace porturile Rusiei. SUA se opun

Forțele aeriene ucrainene au declarat că au doborât toate dronele, dar atacurile cu rachete, inclusiv rachete hipersonice Kinzhal, au continuat.

Putin „a jurat răzbunare” după atacul din Belgorod

Vladimir Putin a promis luni că va intensifica atacurile aeriene după ce 25 de civili au fost uciși sâmbătă într-un atac ucrainean la Belgorod, avertizând că incidentul "nu va rămâne nepedepsit".

Atacul de marți a avut loc după ce Rusia a lansat vineri cel mai mare atac aerian asupra Ucrainei de la începutul războiului, ucigând cel puțin 39 de persoane.

În urma acestui atac, forțele Moscovei au lansat luni un număr "record" de 90 de drone asupra unor ținte din întreaga țară, potrivit Pravda.ua.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te