VIDEO Rușii repară echipamentul militar cu piese de electrocasnice. De vină sunt sancțiunile

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 13.05.2022 - 11:33
Un camion militar rusesc plin cu mașini de spălat rufe a fost distrus în conflict/FOTO: Twitter

Întrucât vânzările de tehnologie occidentală sunt interzise, Rusia folosește cipuri de computere destinate aparatelor de uz casnic în echipamentul de luptă, a declarat secretarul pentru Comerț al SUA, Gina Raimondo, în cadrul unei audieri în Senat.

SHARE

Sancțiunile impuse de SUA forțează Rusia să folosească cipuri de computer de la mașini de spălat vase și frigidere în unele echipamente militare, a declarat miercuri secretarul pentru Comerț, Gina Raimondo, citată de „Washington Post”.

„Avem rapoarte de la ucraineni că atunci când găsesc echipament militar rusesc la sol, acesta este plin cu semiconductori pe care i-au scos din mașini de spălat vase și frigidere”, a declarat Raimondo la o audiere la Senat, menționând că s-a întâlnit recent cu prim-ministrul Ucrainei.

Exporturile de tehnologie americană către Rusia au scăzut cu aproape 70% de la debutul sancțiunile, la sfârșitul lunii februarie, potrivit lui Raimondo, al cărui departament controlează exporturile și modul în care sunt respectate sancțiunile. Alte țări au adoptat interdicții similare la export, care se aplică și în Belarus.

Citește și

VIDEO Ucraina se oferă să schimbe prizonieri ruși pe trupe ucrainene din Azovstal

Vitali Kliciko, este îngrijorat că Vladimir Putin va folosi o armă nucleară asupra orașului Kiev

„Abordarea noastră a fost să negem tehnologia Rusiei – tehnologie care le-ar paraliza capacitatea de a continua o operațiune militară. Și asta este exact ceea ce facem”, a spus ea într-un răspuns la o întrebare a senatorului Jeanne Shaheen despre impactul controalelor la export.

Numărul de livrări din SUA către Rusia, inclusiv articolele care fac obiectul noilor reguli — semiconductori, echipamente de telecomunicații, lasere, avionică și tehnologie maritimă — a scăzut cu 85%, iar valoarea lor a scăzut cu 97%, comparativ cu aceeași perioadă de timp din 2021, a spus Patterson.

Ea a subliniat că doi producători ruși de tancuri au fost nevoiți să oprească producția din cauza lipsei de componente. Este vorba de Uralvagonzavod și Uzina de tractoare Celiabinsk au oprit producția.

Cipurile de computer, cunoscute și sub numele de semiconductori, sunt creierul care operează cele mai moderne electronice, de la aparate la avioane de luptă. Rusia produce puține cipuri proprii, bazându-se pe importurile de la companii asiatice și occidentale.

Cele mai mari companii de cipuri de computer din lume au început să întrerupă livrările către Rusia la sfârșitul lunii februarie, după ce au intrat în vigoare restricțiile conduse de SUA.

O parte din aparatura electrocasnică este furată de soldații ruși din magazinele ucrainene

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te