Putin vrea mai mult din Ucraina. „Odesa, oraș rusesc. Toți știu asta. Occidentul strică tot”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 14.12.2023 - 13:46
Putin vrea mai mult din Ucraina. „Odesa, oraș rusesc. Toți știu asta. Occidentul strică tot” - Foto: Profimedia images

Putin vrea mai mult din Ucraina. „Odesa, oraș rusesc. Toți știu asta”. 617.000 ruși trimiși pe front. Președintele Vladimir Putin a declarat, joi, în cadrul unei conferințe de presă maraton că nu va exista niciun motiv de pace până când Rusia nu își va atinge toate obiectivele.

SHARE

În cadrul unei conferințe de presă, președintele rus Vladimir Putin a declarat că invazia în Ucraina este, de fapt, un "război civil între frați," respingând acuzațiile occidentale și insistând asupra ideii că rușii și ucrainenii sunt esențial un singur popor.

Putin vrea mai mult din Ucraina. „Odesa, oraș rusesc. Toți știu asta”. 617.000 ruși trimiși pe front

Fără a furniza dovezi, Putin a susținut că sud-estul Ucrainei a fost întotdeauna pro-rus și că dorința Occidentului de a se apropia de granițele Rusiei a dus la actualul conflict.

„Odesa este un oraș rusesc, toată lumea știe bine acest lucru”, a spus Putin.

Potrivit președintelui, sud-estul Ucrainei a fost întotdeauna pro-rus, deoarece acestea sunt teritorii istorice rusești. Putin a spus că, după prăbușirea URSS, Rusia s-a resemnat cu retragerea teritoriilor sale ancestrale.

Putin a menționat că Rusia a fost forțată să înceapă o „operațiune militară specială.” Președintele Federației Ruse a declarat că „dorința Occidentului de a se târî până la granițele Federației Ruse a dus la conflictul ucrainean.”

"Aproape de-a lungul întregii linii de contact, forțele noastre armate, pentru a spune modest, își îmbunătățesc poziția", a spus Putin. „Aproape toți sunt în stadiul activ de acțiune. De-a lungul întregii lungimi (a liniei de contact) există o îmbunătățire a poziției trupelor noastre", a subliniat el.

Acuzații la adresa Occidentului: „Occidentul „strică relațiile” cu Rusia. Noi n-am greșit cu nimic invadând Ucraina”

Vladimir Putin a declarat că nu Rusia a deteriorat relațiile cu Occidentul, ci că aceștia au fost cei care au încercat constant să subestimeze interesele rusești și să le impună un loc secundar. El a respins acuzațiile privind invazia în Ucraina, afirmând că nu Rusia a greșit cu nimic în această privință.

„Nu noi am stricat relațiile cu Occidentul. Ei au stricat relațiile cu noi și au încercat mereu să ne împingă pe locul doi sau trei, ignorând interesele noastre”, a declarat Putin.

Referitor la relațiile cu Statele Unite, Putin a subliniat că Moscova este dispusă să construiască relații cu Washingtonul, considerând SUA o țară importantă și necesară. El a menționat că nu există condiții fundamentale pentru restabilirea relațiilor dintre Rusia și SUA, dar a precizat că acestea trebuie să înceapă să-i respecte pe ceilalți.

„Suntem gata să construim relații și cu ei. Credem că Statele Unite sunt o țară importantă și necesară”, a spus Putin, exprimând disponibilitatea Rusiei de a restabili relațiile bilaterale, potrivit Digi24.

Putin promite bani în regiunile anexate ilegal 

Putin a afirmat că economia noilor regiuni rusești, anexate în urma invaziei, se redresează și revine la o stare „normală”. 

"Economia acestor regiuni se redresează și revine la o stare normală. Desigur, mai sunt încă multe de făcut. O vom face", a spus dictatorul de la Moscova.

Putin a propus creșterea indemnizațiilor și extinderea creditelor ipotecare preferențiale în aceste regiuni, subliniind angajamentul Rusiei de a investi în dezvoltarea acestora.

Potrivit președintelui rus, peste un trilion de ruble sunt alocate anual pentru dezvoltarea noilor regiuni, iar acestea „stabilesc relații înfrățite” cu alte regiuni rusești.

În ciuda criticilor externe, Putin a subliniat că aceste regiuni contribuie deja la bugetul federal și că economia lor se recuperează în „mod evident”, deși cele 4 regiuni anexate sunt devastate în mare proporție de război, blocurile civile și afacerile sunt rase de pe fața pământului, iar majoritatea locuitorilor care au avut posibilitatea au plecat ori spre vestul Ucrainei ori în alte țări din UE.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te