Șeful spionajului rus în Ucraina, acuzat de crime. „Măcelarul din Siria” conduce ofensiva în Donbas

DE Adina Mutăr | Actualizat: 11.05.2022 - 12:52
Șeful spionajul rus în Ucraina, implicat de crime. „Măcelarul din Siria” conduce ofensiva în Donbas / Profimedia

Ofițerul de informații militare despre care se crede că a orchestrat otrăvirea în 2018 a fostului agent GRU Serghei Skripal și a fiicei sale Iulia la Salisbury a fost însărcinat să conducă operațiunea de informații a Rusiei în Ucraina.

SHARE

Vladimir Alekseev, ofițer senor GRU - Direcția de informații militare a Rusiei - și-a asumat comanda operațiunilor de spionaj ale Rusiei în Ucraina, după ce Putin a renunțat la FSB - serviciul de informații intern al Rusiei -, serviciul vinovat de informațiile dezastruoase obținute în teren.

Schimbarea strategică este semnificativă în conducerea „operațiunii militare speciale”. Postul TV pro-Putin Tsargrad l-a identificat pe Alekseev drept „principalul ofițer care supraveghează operațiunile de informații” în Ucraina.

Generalul Alekseev, care este născut în Ucraina, a fost ofițer al forțelor speciale Spetsnaz și s-a remarcat prin brutalitate feroce în timpul acțiunilor militare ruse în Siria și în regiunea Donbas, Ucraina, potrivit unui raport al Centrului pentru Analiza Politicii Europene (CEPA), semnat de Irina Borogan și Andrei Soldatov.

Direcția principală de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei îl listează pe Alekseev drept „criminal internațional de origine ucraineană implicat în masacrul copiilor și femeilor siriene, care continuă să slujească credincios regimul Putin și este direct implicat în distrugerea patriei sale”.

Citește și

VIDEO Ceva e putred la Kremlin. Cine are interes să „defileze” cu un Putin bolnav, slăbit și obosit

VIDEO Ucrainenii au reușit să distrugă cel mai modern blindat al rușilor, „Spărgătorul” lui Putin

În Rusia, generalul a primit titlul de „Erou al Federației” de la Putin, în 2017, pentru „curajul și eroismul manifestat în exercitarea îndatoririlor militare”.

Numirea lui Alekseev ca șef al operațiunilor de informații din Ucraina aduce în actualitate
otrăvirea agentului dublu GRU Serghei Skripal cu Noviciok în Salisbury în 2018.

Trei agenți GRU au fost identificați și acuzați de către autoritățile britanice de tentativă de omor și omor.

Ofițerul de poliție britanic Nick Bailey și Charlie Rowley, rezident din Salisbury, au fost ortăviți, de asemena, în timp ce partenera lui Rowley, Dawn Sturgess, în vârstă de 44 de ani, a murit din cauza expunerii la agentul neurotoxic.

„Duetul chimic” și-a făcut antrenamentul în Siria

Pe lângă promovarea lui Alekseev, Putin l-a numit pe generalul Aleksandr Dvornikov, poreclit „Măcelarul Siriei”, să conducă ofensiva rusă asupra regiunii Donbas din Ucraina.

Din 2016, Dvornikov a supravegheat intervenția brutală a Rusiei în Siria, care l-a ajutat pe președintele sirian Bashar al-Assad să rămână la putere.

În acea perioadă, au fost folosite arme chimice și lovituri aeriene fără discriminare asupra spitalelor, școlilor, piețelor, rezultând mii de victime civile.


Analiștii militari, ținând cont de reputația acestora, se așteaptă ca duetul Alekseev - Dvornikov să treacă la atacuri chimice în Ucraina și primul ar fi în Mariupol, pentru a termina rezistența de la uzina Azovstal, singura ce împiedică Moscova să-și declare victoria în orașul distrus.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te