JPMorgan îngheață donațiile pentru republicanii care au contestat alegerile din 2020

DE Adina Mutăr | Actualizat: 07.06.2021 - 22:33
JPMorgan îngheță donațiile pentru republicanii care au contestat alegerile/Foto: reuters

JPMorgan Chase & Co (JPM.N) va relua efectuarea de donații politice parlamentarilor americani, dar nu va acorda membrilor republicani ai Congresului care au votat pentru a răsturna victoria alegerilor președintelui Joe Biden, potrivit unui memoriu intern văzut de Reuters.

SHARE

JPMorgan s-a numărat printre numeroasele corporații care au întrerupt donarea politică în urma revoltelor de la Capitoliu de la 6 ianuarie, când susținătorii fostului președinte Donald Trump au încercat să împiedice Congresul să certifice alegerile.

Câteva ore mai târziu, 147 de republicani, marea majoritate a acestora în Camera Reprezentanților, au votat pentru a răsturna rezultatele Colegiului Electoral despre care Trump a susținut în mod fals că au fost fraudate.

În urma unei revizuiri, JPMorgan va relua donațiile luna aceasta, prin intermediul Comitetului său de acțiune politică (PAC), dar le va îngheța pentru cei 147 de parlamentari pe care i-a susținut anterior.

Pauza va dura până la ciclul electoral 2021-2022, care include alegerile intermediare din noiembrie, după care JPMorgan va analiza dacă va relua contribuțiile către parlamentarii în cauză în mod individual, a spus acesta.

„A fost un moment unic și istoric când credem că țara a avut nevoie de oficialii noștri aleși pentru a lăsa deoparte diferențele puternice și pentru a demonstra unitatea”, a scris banca despre votul din 6 ianuarie pentru a certifica victoria lui Biden.

Tot vineri, Citigroup a declarat că reia contribuțiile PAC, dar nu a specificat cum îi va trata pe parlamentarii care au încercat să blocheze preluarea mandatului lui Biden.

Citigroup a declarat că va evalua dacă va oferi tuturor parlamentarilor, de la caz la caz, pe baza unui nou set de criterii care include „caracter și integritate” și „un angajament față de bipartidism și instituții democratice”.

Citește și

Băncile au raportat tranzacţii suspecte de peste 2.000 de miliarde de dolari, în perioada 1999-2017

Trump, dezlănțuit: îl critică pe Fauci, cere daune Chinei și nu renunță la ideea unui nou mandat

 

PAC-urile sunt comitete politice organizate cu scopul de a strânge bani pentru a sprijini sau, în unele cazuri, a se opune candidaților în procesul electoral.

„Democrația, prin natura sa, necesită participare activă, compromis și implicare cu oameni cu opinii contrare. De aceea guvernul și întreprinderile trebuie să lucreze împreună", a scris JPMorgan.

Ca parte a strategiei sale revizuite, banca va extinde donațiile către parlamentarii activi pe probleme pe care banca le consideră „imperative morale și economice pentru țara noastră”, cum ar fi abordarea decalajului bogăției rasiale, educației și reforma justiției penale.

Potrivit Centrului pentru Politici Responsive (CRP), PAC-ul JPMorgan a acordat aproape un milion de dolari candidaților federali și comitetelor care susțin candidații în ciclul electoral 2019-2020.

Din cei 600.300 de dolari pe care i-a acordat candidaților federali, aproape 60% au mers la republicani și restul la democrați, conform datelor CRP, banca sprijinind o gamă mai largă de probleme sociale și economice.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te