Editorul Daily Mirror îi cere scuze Prinţului Harry, pentru colectarea ilegală de informații

DE Florin Budescu | Actualizat: 10.05.2023 - 15:19
Prinţul Harry, duce de Sussex - Foto: Wikimedia/DoD News Features/CC BY 2.0

Prințul Harry se numără printre reclamanți, în acțiunea legală împotriva Mirror Group Newspaper, prin care a obşinut o victorie, în ultimul proces de piraterie telefonică. Este de așteptat ca el să depună mărturie la înalta instanță, în luna iunie.

SHARE

Vine în prima zi a acțiunii în justiție a prințului împotriva Mirror Group Newspapers (MGN).

În documentele de judecată făcute publice la începutul procesului, MGN a recunoscut că există „unele dovezi ale instrucțiunii unor terți, de a se angaja în alte tipuri de colectare ilegală de informații, cu privire la fiecare dintre reclamanți”, dintre care Ducele de Sussex este unul.

Editorul Daily Mirror a adăugat: „MGN își cere scuze fără rezerve, pentru toate aceste astfel de cazuri ale UIG, și îi asigură pe reclamanți că o astfel de conduită nu se va repeta niciodată”.

Declarațiile fac parte din apărarea editorului, față de pretențiile lui Harry și cele ale altor persoane, cu privire la presupusa colectare ilegală de informații, pentru publicaţiile MGN.

Citeşte şi: Prințul Harry, între încoronarea tatălui și aniversarea fiului. Decizia grea pe care a luat-o

Andrew Green, reprezentant legal al editorului, a precizat, în argumentele scrise prezentate în instanţă, că neagă acuzațiile de interceptare a mesajelor vocale, în cazurile examinate în timpul procesului.

Green a mai spus că unele dintre provocările cu care se confruntă au fost puse pe tapet dincolo de termenul legal.

Avocatul a spus:

„Există unele dovezi ale instrucțiunilor terților, de a se angaja în alte tipuri de acţiuni legale, în ceea ce privește fiecare dintre reclamanți”, cu excepția cazului actorului Michael Turner, a cărui afirmație este „în întregime respinsă”.

Citeşte şi: Copii îmbibate cu sânge ale memoriilor Prințului Harry au fost vândute pentru sume cu cinci cifre

El a adăugat:

„Această scuză nu este făcută cu obiectivul tactic de a reduce daunele, MGN acceptă că scuzele în această etapă nu vor avea acest efect, ci se fac pentru că o astfel de conduită nu ar fi trebuit să aibă loc niciodată”.

În documentele instanței, David Sherborne, reprezentându-l pe Ducele de Sussex, dar și pe alte persoane care au depus plângeri împotriva Mirror Group Newspapers, susține că utilizarea colectării ilegale de informații, folosită de editor, a fost o metodă „obișnuită și răspândită”, conform Sky News.

La scară industrială

El a afirmat de asemenea că „colectarea ilegală de informații se desfășoară la scară industrială, la toate nivelurile” și „aceste activități au fost obișnuite și răspândite, pe tot parcursul perioadei”.

„Metodele au fost folosite atât de des, încât au format un stocul de informaţii de schimb al jurnaliștilor”.

Alte personalități importante implicate în această acțiune în justiție sunt actorul Ricky Tomlinson, starul Girls Aloud Cheryl și fostul fotbalist Ian Wright.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te