Disperare la Kremlin: Președintele Putin caută să recruteze voluntari care să lupte în Ucraina

DE Daniel Toșa | Actualizat: 11.03.2022 - 14:11
Disperare la Kremlin: Putin caută să recruteze voluntari care să lupte în Ucraina/FOTO: Digi24

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat că susține recrutarea de voluntari pentru războiul împotriva Ucrainei. În paralel Legiunea Internațională creată de Zelenski atrage tot mai mulți adepți. 3.000 de veterani americani au răspuns apelului Ucrainei.

SHARE

"Dacă vedeți că există oameni care vor să vină pe bază de voluntariat - cu atât mai mult  - nu pentru bani - pentru a oferi asistență oamenilor care sunt blocați în Donbas, ar trebui să vă întâlniți cu ei și să-i ajutați să ajungă în zona de război.

Putin a adăugat, de asemenea, că susține transferul de "echipamente fabricate în străinătate, care au ajuns în mâinile armatei ruse".

Serghei Shoigu, ministrul apărării rus, spune că cei mai mulți "voluntari" provin din Orientul Mijlociu, unde se pare că 16.000 de persoane vor să lupte pentru Donețk și Luhansk.

Legiunea internațională strânge tot mai mulți luptători pentru Ucraina

Peste 20.000 de voluntari străini s-au oferit să ajute Ucraina în lupta împotriva Rusiei, a declarat ministrul ucrainean de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba.

Potrivit acestuia, „mulţi oameni urăsc Rusia” de ani de zile, dar nu au îndrăznit să i se opună. ”Când oamenii au văzut că ucrainenii luptă, că nu se dau bătuţi, asta i-a făcut să se alăture luptei”, a adăugat el.

Deşi a afirmat că „înţelege necesitatea de a lupta”, diplomatul ucrainean a spus că este „mai important” să obţină asistenţă „politică, economică şi militară” din partea restului lumii, în special „pentru apărarea aeriană”.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski anunţase la sfârşitul lunii februarie crearea unei „legiuni internaţionale” de luptători străini pentru a-l ajuta să respingă invazia rusă. Voluntarii au fost invitaţi să contacteze ambasadele ucrainene din ţările lor respective.

Aproximativ 3.000 de americani s-au oferit să lupte în Ucraina împotriva invaziei ruse, susține un reprezentant al Ambasadei Ucrainei în SUA.

Cel mai bun lunetist din lume intră în luptă pentru Ucraina

Cel mai faimos lunetist din lume a aterizat în Ucraina. Mercenarul cunoscut sub numele de Wali este renumit pentru recordurile de decese provocate, în timpul războaielor din Afganistan, Iraq și Siria.

Walli este renumit pentru decesele pe care le-a provocat pe câmpurile de luptă din Afganistan, între 2009 și 2011, apoi, și în alte zone de conflict militar: Siria și Irak.

„Un lunetist bun tinde să facă în jur de 5-6 ucideri pe zi, pe un câmp de luptă. Un lunetist iscusit poate provoca de la 7 până la 10 decese pe zi. „Wali” poate oferi până la 40 de ucideri într-o singură zi. Aceste cifre sunt cele care l-au făcut o legendă în rândul armatei mondiale”, scrie Marca.com.

Canadianul deține recordul pentru un omor provocat de la cea mai mare distanță – 3,5 km, potrivit surselor media din presa occidentală. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te