Jerry Seinfeld a făcut un miliard $ dintr-un „serial despre nimic”. De ce nu și-a cunoscut bunicii

DE Alin Crișan | Actualizat: 30.04.2023 - 13:52
Seinfeld - Foto: Vanity Fair
Jerry Seinfeld - Foto: Profimedia Images

Celebru pentru serialul de mare succes "Seinfeld", pe care l-a scris şi creat, Jerry Seinfeld este considerat unul dintre cei mai mari comedianţi din toate timpurile. Actorul și comediantul împlinește 69 de ani în 29 aprilie.

SHARE

Născut pe 29 aprilie 1954 în Brooklyn, New York, Jerry Seinfeld a devenit interesat de comedie după scurte apariţii în producţii din facultate şi show-uri stand-up.

Părinții lui Jerry, Kalman și Betty Seinfeld, au fost amândoi crescuți la orfelinat și "nu s-au căsătorit până la 40 de ani", a spus Jerry. "Așa că ei înșiși au fost niște câini sălbatici. Nu se încadrau în nicio normă". Răspunsul lor la mărturisirea lui Jerry că vrea să fie comediant? "Oh, OK, bine. Fă ce vrei".

Din serial a făcut un miliard de dolari.

Actorul Jerry Seinfeld împlinește 69 de ani: E anchetat că a vândut o mașină contrafăcută 

În 1981 Seinfeld a apărut în cunoscuta emisiune de divertisment "The Tonight Show Starring Johnny Carson", urmată de "Late Night with David Letterman" şi altele de acest gen.

Citește și: FOTO Satul cu 6.000 de locuitori care stau pe aceeași stradă, lungă de 9 km: E comparat cu Toscana

În 1989, Jerry Seinfeld şi actorul şi producătorul de televiziune Larry David au creat "The Seinfeld Chronicles" pentru postul TV NBC, redenumit ulterior "Seinfeld".

Până la al patrulea sezon, serialul devenise cel mai popular şi de succes sitcom din istoria televiziunii americane.

Serialul urmăreşte viaţa lui de zi cu zi şi problemele în care intră alături de cel mai bun prieten George Costanza (jucat de Jason Alexander), vecinul Cosmo Kramer (Michael Richards) şi fosta iubită Elaine Benes (Julia Louis-Dreyfuss).

În "Seinfeld", Jerry interpretează o versiune caricaturizată şi semi-ficţionalizată a propriei persoane.

El este singurul personaj din serial care îşi păstrează cariera din viaţa reală (comedian stand-up), precum şi tendinţele şi trăsăturile de personalitate. 

Ca şi stilul personal pentru care este cunoscut în stand-up, personajul lui Seinfeld foloseşte cel mai mult observaţia, pe baza căreia face comentarii sarcastice despre obiceiurile prietenilor săi.

Citește și: O angajată la stat a fost filmată în timp ce dormea în timpul programului: Câștigă peste 7.000 lei

Este de asemenea, singurul actor din show care a apărut în fiecare episod din cele nouă sezoane. Potrivit International Business Times, "Seinfeld" este cel mai profitabil serial cu episoade de 30 de minute, difuzările reluate generând un profit total de 3,1 miliarde de dolari de la încheierea serialului, în urmă cu 15 ani, potrivit mediafax.ro

În 1997, conform aceluiaşi site care citează Entertainment Weekly, câştigurile fiecărui actor din rolurile principale erau 1 milion de dolari pe episod pentru Jerry Seinfeld şi câte 600.000 de dolari pentru Michael Richards, Julia Louis-Dreyfus şi Jason Alexander.

La vremea respectivă, cei patru formau cel mai bine plătit grup de actori din televiziune.

Actorul locuiește în East Hampton. Alături de soția sa, Jessica Seinfeld, organizează acțiuni de caritate, propria organizație fiind numită GOOD+, formată cu scopul de a reduce sărăcia.

Împreună au 3 copii, Sascha, Julian Kal și Shepherd Kellen, toți născuți în New York.

A vândut o mașină contrafăcută 

Jerry Seinfeld este și un mare colecționar de mașini scumpe și rare. Deține aproape 50 de exemplare și este unul dintre cei mai mari colecționari de automobile Porsche, colecția fiind estimată între 50 și 150 milioane de dolari.

Actorul a cheltuit 1,2 milioane de dolari pentru a achiziționa un Porsche 356 Speedster din 1958, un model rar care a fost scos pe piață în doar 60 de exemplare.

Citește și: Halep, disperată: „Cer să fiu judecată!” Probele i-au fost respinse. Cine vrea să amâne verdictul?

Seinfeld l-a vândut, la rândul său, trei ani mai târziu, pentru suma de 1,54 de milioane de dolari, iar cumpărătorul l-a dat în judecată pentru că automobilul ar fi fost un fals. 

Starul din Seinfeld a reacționat recent spunând că nu știa că automobilul nu e autentic și a deschis un proces în instanță pentru a-și recupera prejudiciul.

Citește mai multe AICI

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te