Nicolae Ciucă, despre creşterea fiscalităţii, anul viitor: E o linie peste care PNL nu poate trece

DE Florin Budescu | Actualizat: 22.11.2023 - 13:45
Nicolae Ciucă, despre creşterea fiscalităţii, anul viitor - Foto: Facebook/Nicolae Ionel Ciucă

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, spune despre creşterea fiscalităţii, anul viitor, că aceasta este o linie peste care PNL nu poate trece. Orice intervenţie, în momentul de faţă, pe fiscalitate, bulversează absolut orice, explică preşedintele Senatului României.

SHARE

Ciucă a declarat, la Foreign Investors Summit 2023, că fiscalitatea actuală se va menţine în anul 2024.

El a precizat că a avut discuţii în Coaliţie şi este o linie peste care PNL nu poate să treacă şi că i-a transmis premierului Ciolacu şi liderilor PSD că ”orice intervenţie, în momentul de faţă, pe fiscalitate, bulversează absolut orice şi pulverizează încrederea ce s-a realizat între mediul de afaceri şi decidenţii politici”.

Nicolae Ciucă, despre creşterea fiscalităţii, anul viitor: E o linie peste care PNL nu poate trece

”Pentru că am vorbit despre stabilitate, predictibilitate şi de încredere, vreau să fac o menţiune absolut necesară. Cred că aşteptaţi de la noi un angajament ferm vizavi de ceea ce înseamnă menţinerea fiscalităţii pentru anul 2024.

Am avut discuţii în coaliţie, este o linie peste care Partidul Naţional Liberal nu poate să treacă, şi am discutat cu liderii Partidului Social Democrat, cu premierul Marcel Ciolacu şi am explicat că orice intervenţie în momentul de faţă pe fiscalitate bulversează absolut orice, speranţa noastră de dezvoltare economică, o dispersează, efectiv, pulverizează încrederea ce s-a realizat între mediul de afaceri şi decidenţii politici.

Motiv pentru care nu se va întâmpla ca fiscalitatea să fie modificată în 2024”, a spus Nicolae Ciucă.

Citeşte şi: Ce poți primi dacă raportezi evaziunea fiscală? Încercare disperată a statului de a fi în legalitate

Preşedintele PNL a spus că, aşa cum a discutat în întâlnirile anterioare şi reprezentanţii investitorilor străini şi cu reprezentanţii sectorului de business, patronatului din România, pentru îndeplinirea jalonului din PNRR, care urmează să facă obiectul unei decizii pentru anul 2025, va fi nevoie de dialog.

”Dar nu un dialog pe marginea a două săptămâni de zile sau trei săptămâni de zile, ci un dialog aşezat, de durată, care să analizeze toate detaliile legate de ceea ce va însemna un nou Cod Fiscal, care nu va produce efecte pentru un an de zile sau pentru doi ani de zile, ci este un Cod care trebuie aşezat, pentru a putea să producă efecte pe termen mediu şi lung”, a completat Ciucă, conform News.ro.

”Nu putem să mergem doar pe beneficii pentru o anumită categorie socială, nu putem să continuăm să adâncim disparităţile existente în momentul de faţă”, a mai spus preşedintele PNL.

Citeşte şi: Digitalizarea ANAF şi a fiscalităţii, în primă lectură, în şedinţa de Guvern

Ciucă a menţionat că ”este absolut necesar ca toate măsurile care se iau să producă efecte pentru toată lumea, să producă efecte şi pentru bugetul de stat, să producă efecte şi pentru mediul de business, şi pentru pensionari, şi pentru clasa de mijloc”.

”Este absolut necesar să asigurăm acest echilibru al măsurilor astfel încât să ţinem totuşi cont că singura modalitate prin care putem să asigurăm şi să colectăm resurse la buget, să avem de unde să asigurăm tot ceea ce ţine de măsurile sociale există o singură soluţie, investiţiile.

Banii sunt singurii care aduc bani, nu ştiu altă formulă prin care putem să aducem bani la buget. Banii înseamnă investiţii”, a mai precizat Ciucă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te