Vlad Pascu, beizadeaua drogată din Dosarul 2 Mai, posibil la ultima judecată. Va cere iar libertatea

DE Daniel Toșa | Actualizat: 09.05.2024 - 08:58
Vlad Pascu, beizadeaua drogată din Dosarul 2 Mai, posibil la ultima judecată. Va cere iar libertatea - Foto: Facebook (arhiva)

Vlad Pascu, beizadeaua drogată care a comis accidentul mortal din 2 Mai, încearcă din nou eliberarea. Un nou termen în procesul lui Vlad Pascu, implicat în accidentul tragic de la 2 Mai în urma căruia doi tineri și-au pierdut viața, are loc joi la Judecătoria Mangalia.

SHARE

La acest termen, vor fi audiate mai multe persoane, printre care și părinții victimelor, conform declarațiilor avocatului Adrian Cuculis, care a sugerat că acesta ar putea fi ultimul termen înainte de pronunțarea finală în dosarul 2 Mai.

Vlad Pascu, beizadeaua drogată care a comis accidentul mortal din 2 Mai, posibil la ultima judecată

Procesul lui Vlad Pascu este gestionat în continuare de aceeași judecătoare, Ancuța Popoviciu, după ce Consiliul Superior al Magistraturii a respins propunerea Inspecției Judiciare de suspendare din funcție a acesteia.

La ieșirea de la Secția pentru judecători din Consiliul Superior al Magistraturii, judecătoarea Popoviciu a refuzat să răspundă întrebărilor reporterilor și a adoptat o atitudine sfidătoare timp de aproape 2 minute, apoi s-a intors și a plecat fără să scoată un cuvânt.

Citește și: Judecătoarea din dosarul șoferului drogat Vlad Pascu află astăzi dacă va fi suspendată de CSM

Ancuța Popoviciu a fost sancționată disciplinar în 2023 pentru rea-credință sau neglijență gravă și a fost acuzată că la primul termen din procesul lui Vlad Pascu a întrebat în sală „unde este Sebastian?”, referindu-se la unul dintre cei doi tineri decedați în accidentul provocat de șoferul drogat.

Citește și: Un nou termen în dosarul lui Vlad Pascu. Procesul în cazul tragediei de la 2 Mai, amânat 3 săptămâni

Tatăl lui Sebastian a relatat că, la un termen de judecată din martie, judecătoarea l-a întrebat și pe el cine este, în timp ce el avea fotografia fiului său în mână.

Avocaţii familiilor victimelor accidentului de la 2 Mai au cerut în urmă cu câteva săptămâni recuzarea judecătoarei Ioana Ancuţa Popovociu, iar cererea lor a fost respinsă. De asemenea, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia au solicitat Curţii de Apel Constanţa strămutarea dosarului, dar şi această cerere a fost respinsă, scrie digi24.ro.

Primul termen în procesul lui Vlad Pascu a avut loc pe 22 februarie, la ora 9.00, la Judecătoria Mangalia. Dosarul a fost amânat pentru ora 12.30 deoarece Pascu avea termen şi la Tribunalul Constanţa, pentru a scăpa de arestul preventiv, dar acea cerere a fost respinsă.

Dubla crimă comisă de Vlad Pascu

În 19 august 2023, Vlad Pascu a condus un autoturism pe DN 39, iar în jurul orei 5.25, în apropiere de 2 Mai, a intrat într-un grup de pietoni. În urma impactului, doi tineri şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi.

Citește și: Vlad Pascu şi-a recunoscut toate faptele şi a ales procedură simplificată

Vlad Pascu a fugit de la locul accidentului şi a fost găsit apoi de poliţişti în Vama Veche. Anchetatorii au stabilit că el se afla sub influenţa mai multor substanţe interzise, printre care cocaină, amfetamină şi metamfetamină.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te