VIDEO Fost director în Poliția Oradea și-a înjunghiat soția. „Decât fără tine, mai bine te omor!”

DE Alex Darvari | Actualizat: 14.06.2022 - 20:33
VIDEO Fost director în Poliția Oradea și-a înjunghiat soția."Decât fără tine, mai bine te omor!” / HelpGuide

Monştrii au chip de om şi uneori măşti de fiinţe oneste, protectoare şi iubitoare. O ştie orice femeie care a fost agresată de partenerul de viaţă şi a aflat-o şi fosta soţie a lui Paul Kövér, fost director al Poliţiei Locale Oradea, acum în închisoare pentru tentativă de omor.

SHARE

BIHOREANUL a aflat că pentru femeie coşmarul continuă. Atacul fostului soţ a lăsat-o nu doar cu grave răni fizice, ci şi cu psihicul la pământ, copleşită de nelinişte, suferindă de stres posttraumatic şi anxietate. Nici nu-i greu de înţeles de ce. Peste doi ani, bărbatul va ieşi din închisoare, pentru că judecătorii Curţii de Apel l-au condamnat cu blândeţe, reproşându-i ei, în schimb, că exagerează şi că ar fi trebuit să fie mai... îngăduitoare.

Căsnicie eşuată

Întreaga comunitate a fost şocată, pe 10 ianuarie 2021, de o grozăvie petrecută în parcarea unui bloc din cartierul Prima, pe strada Oneştilor. O femeie de 45 de ani fusese înjunghiată de cinci ori de fostul soţ, pentru "vina" de a fi refuzat să se împace cu el. Bărbatul nu era fitecine, ci un om al legii, Paul Kövér, fost şef al Poliţiei Locale Oradea, instituţie unde a lucrat până în 2017, când şi-a pierdut jobul.

Citește și: Interlopii români mor înjunghiați sau ciuruiți de gloanțe. Lista execuțiilor mafiote se mărește

Cei doi se cunoşteau din studenţie, când fuseseră colegi la Facultatea de Psihologie, dar s-au căsătorit abia în 2016, după ce fiecare trecuse printr-un alt mariaj. În 2020 au şi divorţat, amiabil, dar au rămas colegi de apartament, Kövér pretextând că nu avea unde să se mute. Deşi avea job şi o familie în Oradea (tatăl şi o soră), aşa că se putea muta măcar într-o locuinţă închiriată, a insistat să rămână aproape de fosta soţie, Laura, în speranţa că aceasta va ceda rugăminţilor sale şi se vor împăca.

Citește și: Un polițist sub acoperire a lucrat 6 luni ca șofer de TIR pentru a demasca șpăgarii de la frontieră

În ultimele zile ale anului 2020, însă, s-au certat, iar bărbatul şi-a strâns bagajele. Anul Nou l-a petrecut dormind în maşină, în faţa blocului unde locuia fosta soţie. Chiar dacă era iarnă şi frig, "domiciliase" în BMW, doar-doar femeia s-ar fi înduplecat şi l-ar fi primit din nou în casă. N-a reuşit. În schimb, Laura i-a dat şansa să se mute într-un apartament pe care fiica ei îl deţine în blocul din strada Oneştilor, unde poliţistul s-a şi instalat pe 2 ianuarie 2021.

"Decât fără tine, mai bine te omor!"

Opt zile mai târziu s-a petrecut nenorocirea. Sub pretextul că nu ştie folosi maşina de spălat rufe şi că are nevoie de un aspirator, Kövér şi-a chemat fosta soţie la apartament. Acolo a început să-i ceară, din nou, împăcarea. "Nu pleci, până nu rezolvăm problema", i-a spus bărbatul, după cum aveau să consemneze judecătorii care, ulterior, au analizat cazul.

Când femeia a început să lovească cu palmele în uşă şi să strige după ajutorul Poliţiei, a trântit-o pe canapea, a strâns-o de gât şi i-a spus că dacă nu va fi a lui, nu va fi a nimănui: "Decât fără tine, mai bine te omor!".

Ca să scape din locuinţă, Laura i-a spus că-l reprimeşte. În maşină, totuşi, l-a anunţat că nu se pot împăca, moment în care Kövér a scos un cuţit şi a înjunghiat-o, întâi în stern, apoi lângă ficat. Femeia a reuşit să iasă şi să fugă, dar individul a ajuns-o din urmă şi a mai înjunghiat-o de trei ori, în spate.

Reţinut în aceeaşi seară, Paul Kövér a rămas în arest de-a lungul procesului care i-a fost deschis sub acuzaţia de lipsire de libertate şi tentativă de omor calificat. În decembrie 2021, Tribunalul Bihor l-a condamnat la 8 ani şi 8 luni de închisoar 

Video AICI

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te