S-au ”înroșit” vămile din vestul și sudul țării. Unde pleacă românii în minivacanța de Rusali

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 01.06.2023 - 15:22
Cozi kilometrice înainte de vămile din sud și vest Foto: Facebook/Forum Grecia
Harta punctelor de frontieră aglomerate Foto: captură-Poliția de Frontieră

Românii au luat cu ”asalt” frontierele de vest și sud ale țării. Mulți au decis să își petreacă minivacanța de Rusalii în afara țării. Doar că cei care au plecat pe 1 iunie trebuie să ia în calcul și orele pe care le petrec în vămi, dacă au decis să călătorească pe cale terestră

SHARE

Mulți români au ales să plece din țară de minivacanța de Rusalii. Mulți au ales rutele terestre către Bulgaria, Turcia, Grecia sau Italia, Franța sau Spania.

Doar că timpii de așteptare în vămi sunt foarte mari. 

Vămile din sudul și vestul țării, foarte aglomerate. Unde pleacă românii în minivacanța de Rusalii

Conform hărții interactive a Poliției de Frontieră în punctele de trecere a graniței din vestul și sudul țării, timpii de așteptare depășesc o oră. 

De altfel, Ministerul Afacerilor Externe avertizase încă de miercuri cu privire la faptul că este foarte posibil să se aștepte foarte mult în vămi. 

”Se recomandă cetățenilor români să folosească toate punctele de frontieră și să se asigure că dețin combustibil, apă, alimente sufiente pentru astfel de situații. ”, a transmis MAE.

Cu toate acestea, românii au mers prin punctele de frontieră pe care le cunoșteau. 

Newsweek a scris joi dimineață despre nemulțumirile celor care au pornit în minivacanța de Rusalii și care au avut de așteptat ore întregi să iasă din țară. 

Citiște și: Bătaie de joc, în Vama Giurgiu. Turiștii români, coadă și de 4 ore la ieșirea din țară

Autoritățile avertizează și cu privire la întoarcerea din minivacanța de Rusalii. Și nu este vorba numai despre aglomerație. Cei care vin pe la Giurgiu trebuie să aibă bani pentru taxa de pod. 

”Cetățenilor români ce revin în România în data de 5 iunie 2023 li se recomandă să aibă în vedere posibilitatea măririi considerabile a timpilor de așteptare la trecerea prin punctul de frontieră Ruse, la taxa de pod, atunci când turiștii români revin în România și aleg să intre în țară prin PTF de la podul Giurgiu-Ruse.

Astfel, se recomandă ca turiștii români care aleg să revină în țară prin PTF Giurgiu-Ruse să pregătească, în prealabil, suma exactă pentru taxa de pod, și anume 2 (doi) euro (monede cu valoare nominală de 1 euro sau 2 euro) sau 4 (patru) leva, în acest mod putând fi scurtați considerabil timpii de așteptare la procesarea și eliberarea documentelor justificative tip chitanțe, facturi sau bonuri fiscale”, mai arată MAE într-un caomunicat de presă.

Cei care vor să verifice care sunt timpii de așteptare în vămi, pot face acest lucru intrând pe secțiunea trafic online al site-ului Poliției de Frontieră.

Urmărește-ne pe Google News

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te