Un echipaj de Poliție a avut parte de o experiență bizară. Agenții au oprit în trafic un șofer care încălcase legea. Acesta a vrut să scape de sancțiune și a făcut un gest necugetat.
A vrut să îi mituiască pe polițiști.
Un șofer a aruncat 1.000 de lei într-o mașină de Poliție. Ce a urmat? Nu se aștepta
Totul s-a întâmplat în noaptea de joi spre vineri. Un șoferă depășise pe linia continuă și urma să rămână fără permis pentru 60 de zile.
Citește și: Mită de 10.000 euro pentru un polițist din Brașov. Un șofer a vrut să scape de Drugtest
Când a înțeles că va fi penalizat, acesta a vrut să ofere șpagă polițiștilor. Le-a aruncat 1.000 de lei în mașină.
”Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Brașov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită cu privire la un tânăr, în vârstă de 32 de ani, din județul Dâmbovița.
În fapt, noaptea de 7 februarie 2025, ofițerii DGA – Brașov au fost sesizați de un agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Brașov - Poliția Predeal referitor la faptul că, în jurul orei 01.30, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu pe raza Stațiunii Predeal, a oprit un autoturism al cărui șofer a săvârșit o abatere la codul rutier.
Citește și: Țeapa luată de un român la examenul de permis auto. A dat 2.500 de lei șpagă și a picat. Ce a urmat?
Acesta efectuase o manevră neregulamentară de depășire prin încălcarea marcajului longitudinal simplu continuu.
Pentru ca polițistul să nu dispună măsura suspendării permisului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile, șoferul i-a oferit drept mită suma de 1000 de lei, pe care a aruncat-o în autospeciala de poliție.
Polițiștii DGA au sesizat de îndată unitatea de parchet competentă și s-au deplasat la fața locului unde au constatat infracțiunea flagrantă.
În cauză a fost dispusă efectuarea urmării penale in personam și punerea în mișcare a acțiunii penale față de suspect pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.
Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu poate, în niciun fel, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, a transmis DGA.