Spitalul construit de Asociația “Dăruiește Viața“ - asociația care construiește și spitalul pentru copiii bolnavi de cancer în curtea spitalului Marie Curie din București - stă nefolosit în condițiile în care, vineri seara, Raed Arafat s-a plâns că în spitalele covid din București nu mai sunt locuri la terapie intensivă.
“Spitalul modular a fost gândit de la început pentru pacienți în stare gravă diagnosticați cu COVID, tocmai pentru că atunci când am început noi construcția vedeam ce se întâmplă în Italia și ne dădeam seama că va fi o problemă dacă vom avea ceva similar. Avem un parteneriat cu spitalul Elias, am predat spitalul modular spitalului Elias, după ce el a fost construit și dotat. Spitalul modular a fost construit pentru pacienții COVID, a fost verificat de Direcția de Sănătate Publică și am înțeles că a fost găsit totul în regulă, nu s-a spus nimic despre conformarea lui, așa cum înțeleg că se vorbește acum“, a spus Oana Gheorghiu, una din fondatoarele Asociației Dăruiește Viața, pentru Hotnews.
Sâmbătă, premierul Orban a anunțat că a intervenit ș situația se va rezolva. “Chiar am vorbit personal ieri cu doamna Gheorghiu (Oana Gheorghiu – n.r.), care a fost implicată într-un proiect umanitar. Există, pe sistem modular, practic o secţie care poate fi folosită pentru terapie intensivă de 38 de paturi, care este în cadrul Spitalului Elias. Am vorbit cu domnul ministru Tătaru, cu domnul secretar de stat Arafat, pentru a asigura înzestrarea, că nu au ventilatoare, nu au monitoare şi trebuie mobilizate din rezerva strategică, care se află în administrarea DSU, toate echipamentele necesare şi de asemenea trebuie asigurată asistenţa medicală”, a arătat prim ministrul.
El a spus că este nevoie de medici şi asistente pentru acest spital modular, iar personalul va fi recrutat fie din angajaţii Spitalului Elias, fie va fi adus prin detaşare.
Bucureștiul a ajuns sâmbătă pe primul loc la capitolul cazuri de infectare cu coronavirus, surclasând Suceava, care a condus până acum detașat clasamentul.