Șoferul unui microbuz școlar, prins băut la volan. Se va gândi 100 de zile la ce a făcut

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 25.09.2023 - 19:06
Poliția a verificat microbuzele școlare Foto: IGPR

Microbuzele școlare din toată țara au fost controlate de poliție. Au fost descoperite multe nereguli. Printre acestea și conducerea sub influența băuturilor alcoolice. Șoferul respectiv a rămas o vreme pieton.

SHARE

Microbuzele școlare au fost luate la verificat de polițiști. Unul dintre aceste mijloace de transport era condus de un șofer băut. 

Iar aceasta a fost doar una dintre abateri. 

Șoferul unui microbuz școlar, prins băut la volan. Zeci de abateri pe aceste mijloace de transport

În perioada 20 – 25 septembrie a.c., Poliția Română, prin Direcția Rutieră, a desfăşurat o acţiune, la nivel naţional, pentru verificare în trafic a autovehiculelor special destinate transportului de elevi.

În cadrul activității, realizate de structurile teritoriale de poliție rutieră, poliţiştii au verificat 296 de autovehicule și au aplicat 25 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 10 pentru lipsa centurii de siguranță.

Dintre sancţiunile aplicate, 4 au fost pentru nerespectarea prevederilor H.G. nr. 69/2012, 3 pentru încălcări ale normelor privind transporturile rutiere și 8 pentru nerespectarea prevederilor altor acte normative.

De asemenea, au reţinut un permis de conducere, pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

Citește și: Accident pe „drumul morții” soldat cu 6 victime dintre care 3 copii. Greșeala asta o fac mulți

S-a întâmplat luni dimineață. Polițiști rutieri din cadrul Poliției Orașului Aleșd, județul Bihor, au identificat, în trafic, un bărbat, de 65 de ani, conducător al unui microbuz școlar, ce aparținea unei societăți care asigură transportul elevilor la un liceu din județ. 

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Astfel, conducătorul a fost sancționat contravențional, cu 1.305 de lei, fiindu-i reținut  permisul de conducere, pentru 90 de zile.

Polițiștii au retras 2 certificate de înmatriculare auto, dintre care unul pentru  lipsa Inspecției Tehnice Periodice și unul pentru lipsa certificatului de transport în cont propriu, fiind indisponibilizat un set de plăcuțe de înmatriculare.

”La data de 25 septembrie 2023, polițiștii Serviciului Rutier Bihor au verificat, în trafic, un microbuz școlar, constatând că acesta are inspecția tehnică periodică expirată (înmatriculare suspendată).

Citește și: Accident cu un microbuz școlar plin cu elevi în Prahova. A fost activat Planul roșu de intervenție

Astfel, conducătorul a fost sancționat contravențional și a fost reținut certificatul de înmatriculare al vehiculului”, a transmis poliția.

”La data de 22 septembrie 2023, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Iași au verificat, în trafic, un microbuz școlar, constatând lipsa licenței de transport (certificat de transport în cont propriu).

Astfel, o instituție publică a fost sancționată contravențional cu 9.000 de lei, întrucât, în calitate de proprietar al microbuzului, nu deținea licență de transport.

Totodată, polițiștii au reținut certificatul de înmatriculare a vehiculului și au retras plăcuțele de înmatriculare ale acestuia”, au mai spus oamenii legii.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te