Suspect în cazul aruncării în aer a unor bancomate, prins de poliție

DE Miruna Moldoveanu | Actualizat: 13.11.2020 - 13:42
Bancomatul aruncat în aer în Sectorul 3 al Capitalei/FOTO: Libertatea

Șeful Poliției Capitalei, Bogdan Berechet, a anunțat prinderea principalului suspect în cazul exploziei de la bancomatul din Sectorul 3 al Capitalei. Potrivit acestuia, individul ar avea la activ mai multe fapte penale, inclusiv furtul de autoturisme de lux.

SHARE

Bogdan Berechet a precizat că suspectul ar fi folosit autoturismele de lux la loviturile date la bancomate. De asemenea, potrivit lui Berechet, suspectul avea mai multe acte de legitimare emise de diverse state.

„Din autoturismul acestuia, blocat în trafic, noaptea trecută, în Sectorul 6, au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă: telefoane mobile, stație de emisie recepție, aparate de bruiaj, cagule, măști, spray iritant-lacrimogen, mănuși de diferite tipuri. Pentru probarea activității infracționale a bărbatului depistat, colegii mei din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au efectuat 5 percheziții domiciliare, în București și Ialomița. Din imobilele percheziționate au fost ridicate: dispozitive artizanale denumite generic “pizza slide”, materiale explozive, sume de bani, bijuterii, dispozitive cu electroșoc, telefoane mobile, staţii de emisie-recepţie, aparatură de bruiaj și seturi de plăcuţe de înmatriculare auto. De asemenea, au fost ridicate mai multe documente de legitimare emise de diverse state, având fotografia suspectului, dar sub nume diferite.
Totodată, au fost ridicate 3 autoturisme de lux, dintre care unul reclamat ca furat în anul 2019, dintr-o localitate din județul Ialomiţa.” a declarat șeful Poliției Capitalei.

Principalul suspect în cazul exploziei de la bancomatul din Sectorul 3, prins de Poliția Capitalei

Comunicatul Poliției Capitalei

„Ieri, 12 noiembrie, poliţiști din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Investigaţii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au efectuat cinci percheziţii domiciliare, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, distrugere şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, cunoscut opiniei publice ca „bancomatul aruncat în aer, în sectorul 3”.

Miercuri, 11.11.2020, în jurul orei 20:45, în cadrul activităţilor de cercetare desfăşurate de Serviciul Investigaţii Criminale, poliţiştii au oprit în trafic un autoturism, la volanul căruia se afla un bărbat de 37 de ani, persoană cu dublă cetăţenie, principal suspect în cauza menţionată anterior. În autoturism au fost identificate şi ridicate mai multe mijloace materiale de probă- telefoane mobile, stație de emisie recepție, cagule, măști, spray iritant-lacrimogen, mănuși de diferite tipuri și articole vestimentare.

După audieri, s-a dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a suspectului, în cauză urmând a fi desfășurate, cu celeritate, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, mai multe activități procedural-penale .

De la data de 20 mai 2019, când au debutat cercetările în această cauză, poliţiştii implicaţi în cercetare, împreună cu procurorul, în urma activităţilor procesual penale desfăşurate au ajuns la concluzia că persoanele implicate în acest dosar ar fi săvărşit şi alte fapte, pe teritoriul României, toate acestea fiind preluate pentru continuarea activităţilor.

Astfel, în urma documentării activității infracționale a bărbatului de 37 de ani, a rezultat presupunerea rezonabilă că:

– la data de 20.05.2019, în jurul orei 04:00, împreună cu o altă persoană ce urmează a fi identificată, având fețele acoperite, s-au deplasat la bancomatul amplasat în incinta unei agenții, situată în București, Bld. Theodor Pallady, sector 3, unde au introdus, în fanta destinată eliberării banilor din ATM, un dispozitiv metalic artizanal, denumit generic ,,pizza-slide,”ce conținea o materie explozivă, deținută fără drept, compusă dintr-un amestec pirotehnic. În urma detonării s-a produs o deflagrație din care a rezultat distrugerea ATM-ului, a sediului agenției precum și a bunurilor din interiorul acesteia, bărbaţii pătrunzând în sediul agenţiei, în spaţiul neaccesibil publicului de unde au fost sustrase sume de bani, mijloacele folosite fiind de natură să pună în pericol alte persoane ori bunuri.Valoarea totală a prejudiciului, incluzând şi pagubele aduse agenției în urma exploziei, este de aproximativ 800.000 lei. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvărşirii infracţiunilor de furt calificat, distrugere şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

– la data de 17.11.2018, în jurul orei 01:30, acesta împreună cu alte două persoane, ce urmează a fi identificate, având fețele acoperite, au pătruns fără drept în locuința unor persoane, într-un sat din judeţul Călărași, unde prin exercitarea de violențe, i-au imobilizat și au sustras bani şi bijuterii, valoarea totală a prejudiciului cauzat fiind în sumă de 65.000 lei. În momentul părăsirii locuinței, bărbaţii au lăsat persoanele vătămate legate cu cătușe. În acest caz cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de talhărie calificată şi lipsire de libertate în mod ilegal.

– de asemenea, la data de 21.02.2019, în jurul orei 06:10 împreună cu o persoană ce urmeză a fi identificată, prin folosirea fără drept a unei chei mincinoase, a sustras din București, sector 3, un autoturism marca BMW X6 ce aparţinea unei societăţi comerciale, valoarea prejudiciului cauzat fiind de aproape 120.000 lei. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

– la data de 06.03.2019, în jurul orei 04:00, împreună cu o altă persoană ar fi folosit o materie explozivă, cu ajutorul căreia, cu intenţia de a sustrage sumele de bani aflate în interior, a provocat explozia unui ATM amplasat într-o comună din judeţul Brăila, fiind provocate distrugeri acestuia, dar și distrugeri şi degradări ale sediului agenţiei bancare, valoarea totală a prejudiciului cauzat fiind în sumă de peste 33.000 lei, mijloacele folosite fiind de natură să pună în pericol alte persoane ori bunuri. În acest dosar cercetările sunt continuate sub aspectul săvărşirii infracţiunilor de tentativă la furt calificat, distrugere şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
– în noaptea de 23∕24.04.2019, împreună cu o altă persoană, prin folosirea fără drept a unei chei mincinoase, ar fi sustras din București, sector 3 un autoturism marca BMW X1, cercetări continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Pe parcursul percheziţiilor efectuate ieri, în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ialomiţa, au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor, dispozitive artizanale denumite generic “pizza-slide”, substanţe cu potenţial exploziv, mai multe documente de identitate emise de diverse state, documente ce urmează a fi expertizate având în vedere că există suspiciuni cu privire la veridicitatea lor, telefoane mobile, staţii de emisie-recepţie, aparatură de bruiaj, obiecte de vestimentaţie, seturi de plăcuţe de ȋnmatriculare auto.

De asemenea, a fost găsit un autoturism marca BMW, seria 5, reclamat ca furat în anul 2019, dintr-o localitate din județul Ialomiţa. Autoturismul în cauză, precum şi alte două maşini au fost indisponibilizate.

Cercetările sunt continuate de Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în vederea documentării întregii activități infracționale şi identificării tuturor persoanelor implicate, cu bărbatul în stare de arest preventiv.”, potrivit g4media.ro.

Video cu atacul de la bancomatul de pe bulevardul Theodor Pallady din Capitală, din 2019:

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te