Președintele Uzbekistanului, reales cu 87% din voturi, continuă parcursul democratic al țării

DE Adrian Costin | Actualizat: 11.07.2023 - 13:28
Președintele Shavkat Mirziyoyev a fost reales cu 87,1% din voturi Foto: profimediaimages

În urma alegerilor democratice istorice care au avut loc în acest weekend în Uzbekistan, președintele Shavkat Mirziyoyev a fost reales cu 87,1% din voturi, asigurându-și un nou mandat în funcția de șef al țării.

SHARE

 Cu Mirziyoyev președinte al Uzbekistanului, țara situată în Asia Centrală își va consolida rolul cheie ca unul dintre cei mai importanți jucători din regiune, devenind un hub relevant de politică externă. 

Campania prezidențială a lui Shavkat Mirziyoyev care i-a asigurat un mandat de șapte ani la conducerea țării s-a concentrat pe două probleme esențiale, importante pentru poporul uzbec, în contextul în care țara este pregătită să-și continue dezvoltarea: economia și educația. 

Alegerile prezidențiale din Uzbekistan marchează un reper semnificativ în parcursul democratic al țării și un pas înainte în drumul către transparență politică și incluziune, cetățenii săi exercitându-și dreptul fundamental de a vota în alegeri democratice libere.

Președintele Uzbekistanului, reales cu 87% din voturi

Patru candidați au intrat hotărâți în cursa pentru poziția stimată de președinte al țării, angajându-se în campanii riguroase pentru a-și prezenta viziunile ce stau la baza construirii unui viitor prosper pentru Uzbekistan. Procesul electoral a fost caracterizat prin transparență și incluziune și fiecare cetățean eligibil a avut posibilitatea de a participa. Entuziasmul remarcabil manifestat de alegători s-a soldat cu o prezență impresionantă la vot.

Procedurile electorale au fost monitorizate cu atenție de o rețea cuprinzătoare de observatori electorali interni și internaționali, subliniind în continuare angajamentul țării față de corectitudine și integritate. Prezența lor a asigurat faptul că procesul electoral a aderat la cele mai înalte standarde ale principiilor democrației, garantând legitimitatea rezultatului.

La ora 17:00 (GMT+5), prezența la urne la alegerile prezidențiale din Uzbekistan a atins o valoare remarcabilă de 69,85%, după cum a raportat Comisia Electorală Centrală. Acest nivel ridicat de participare reflectă credința adânc înrădăcinată a poporului uzbec în puterea votului său și dedicarea oamenilor în a-și modela viitorul națiunii lor prin mijloace democratice.

Într-o demonstrație a importanței participării civice, actualul președinte, Shavkat Mirziyoyev, și-a exprimat personal votul alături de familia sa. Acest act exemplifică importanța angajării fiecărui cetățean în procesul democratic și servește drept inspirație pentru națiune.

Președintele Shavkat Mirziyoyev și-a asumat mandatul pe 14 decembrie 2016, iar sub conducerea sa Uzbekistanul s-a bucurat de numeroase reforme. Angajamentul său față de progres și eforturile sale neobosite de a îmbunătăți viața cetățenilor uzbeci au lăsat o amprentă de lungă durată asupra națiunii.

Uzbekistanul își reafirmă angajamentul neclintit față de democrație, prețuind drepturile și libertățile fundamentale ale poporului său. Încheierea cu succes a acestor alegeri istorice reprezintă o dovadă a angajamentului și dorinței națiunii de a construi un viitor mai luminos și mai incluziv.

Pentru mai multe informații și actualizări despre alegerile prezidențiale din Uzbekistan, vă rugăm să vizitați www.uzbekistan.elections.gov.

Uzbekistanul este o națiune din Asia Centrală, cunoscută pentru istoria sa bogată, diversitatea culturală și angajamentul față de progres. Cu o populație de peste 35 de milioane de oameni, țara este pregătită să îmbrățișeze un viitor de creștere economică și dezvoltare socială, susținând în același timp valorile și principiile democratice.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te