Polițistul Tăicuțu cere bugetarilor să renunțe la sporuri: Cu ce suntem mai expuși decât privații?

DE Mircea Marian | Actualizat: 02.11.2020 - 10:19
Bogdan Taicutu Foto: Facebook

Un polițist din Vrancea, Bogdan Tăicuțu, susține că bugetarii ar trebui să dea dovadă de “puțină decență“ și să nu mai solicite stimulentul pentru bugetarii care ar lucra în condiții de risc de îmbolnăvire.

SHARE

“Păi bine, stimați bugetari și stimații mei colegi, cu ce suntem noi mai expuși îmbolnăvirii decât lucrătorii din mediul privat ? Cu ce suntem noi mai expuși decât șoferii de autobuze ? Sau decât ospătarii ? Sau decât casierii din magazine ?Sau decât șoferii de taxi? Sau decât bătrânii care își vând zarzavatul în piața ? Sau decât muncitorii dintr-o fabrică de confecții ? Și etc, etc, etc ? Vă spun eu : cu absolut nimic!“, a scris Tăicuțu pe Facebook. 

El a reamintit bugetarilor că mediul privat plătește salariile bugetarilor. “Însă această bazaconie intitualată “ stimulent financiar pentru riscul de îmbolnăvire “ nu face decât să pună presiune maximă pe un sistem economic deja șubred și să adâncească și mai mult prăpastia dintre bugetari și mediul privat, atât din punct de vedere finaciar cât și din punct de vedere omenesc. Noi, bugetarii, nu trebuie să uităm că , deși și noi contribuim prin plata taxelor la bugetul statului , veniturile noastre sunt asigurate de mediul privat. Cum ar veni, privații ar trebui să ne plătească aceste stimulente nouă, însă ei lucrând în același condiții de risc ca și noi, să muncească fără a fi plătiți la fel . Astea în condițiile în care toată lumea ar trebui să observe eforturile pe care le fac cei din mediul privat în vremurile astea pentru a-și ține afacerile pe linia de plutire“, a scris Tăicuțu.

Tăicuțu, polițist la secția de investigații criminalistice din cadrul IPJ Vrancea, nu este la prima ieșire publică, el fiind un critic dur al fostului ministru Carmen Dan. “Să te folosești de cazul unei mizerii umane care s-a întâmplat să fie polițist pentru a plăti niște polițe cu substrat politic, ăsta e adevărat motiv de #Demisie!!!

Și să privim lucrurile în mod corect: un profesionist, în orice domeniu, se formează în peste 15 ani de activitate. Stau și mă întreb, pe bună dreptate... Berbeceanu, Gavriș și mulți alții...oare câți miniștri de interne “au schimbat”?... Nu e frumos să vii tu, politicule, să arunci cu noroi, să tragi în mocirlă și să urli “Afară!!”, unora care au o activitate exemplară și care au pus, de cele mai multe ori, activitatea de serviciu înaintea familiei!!

(...) Nu mai vorbesc de gravele lacune gramaticale observate în repetate rânduri la distinsa doamnă din fruntea MAI. Recunosc, și eu sunt ușor agramat. Dar sunt Decât agent de poliție.”, a scris el atunci când Carmen Dan a cerut demisia lui Radu Gavriș, în ianuarie 2018. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te