Nou scandal în TVR. Membrii CA cer demisia Doinei Gradea. Aceasta califică cererea ca "bizară"

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 19.06.2020 - 17:11
Doina Gradea Foto Inquam Photos/Octav Ganea

O parte din Consiliul de Administrație al Societății Române de Televiziune cere demisia președintelui director general Doina Gradea, anunță Sindicatul MediaSind.

SHARE

Sindicatul MediaSind susține că „în urma abuzurilor repetate ale administrației Gradea și a managementului defectuos, în cadrul ședinței Consiliului de Administrație (CA) al Societății Române de Televiziune – SRTV (18 iunie 2020), s-a cerut oficial Doinei Gradea retragerea din funcția de președinte-director general al instituției publice de presă”.

Solicitarea a fost făcută de Karen Sebeși, membru al consiliului, ca reprezentant al salariaților, și a fost susținută de reprezentantul PSD, Sorin Ilieșiu, reprezentantul PNL, Cristian Petcu și Dan Lazea, reprezentantul USR.

„Puteți să ne vorbiți urât pe la spate, să ne acuzați, dar tăvălugul a pornit, și nu acum, ci de o vreme bună. TVR a ajuns batjocura multora, din păcate! Aștept să mă atacați și pe mine, dar înainte de aceasta, doamna PDG: trebuie să recunosc, am și eu partea mea de vină, în multe momente, poate chiar si alți colegi au avut, dar îi las pe ei să mărturisească, dacă vor.

Doamna PDG, vedeți, eu nu vorbesc acum nici despre Raportul Curții de Conturi, nici despre Procedura de etică, am să-i las pe alții să o facă. Eu vă spun doar așa: epuizarea fizică și mentală poate să nască uneori gesturi și cuvinte nesăbuite și fără niciun gând rău: acum înțeleg de ce ne-ați spus de nenumărate ori că sunteți obosită de toată chestiunea aceasta, numită TVR. Oboseala te mai poate face si debusolat, răutăcios și neatent. Fatal de neatent.

Așa ca, doamna PDG, vă solicit să vă retrageți din poziția de PDG! Și noi, mulți din TVR, suntem siguri că trebuie să luați o pauză.. Neapărat una mai lungă, definitivă, din poziția de PDG. Prin acest gest dați dovadă de grija față de Dvs, de Instituție și de colegi. V-am votat și v-am susținut , dar acum vă solicit să vă retrageți!

Reprezentanta salariaților Monica Ghiurco și reprezentanta Președinției României în Consiliul de Administrație, Christel Țopescu, au propus organizarea în cel mai scurt timp a unei ședințe extraordinare de CA în care să se analizeze întreaga activitate a managementului”, a transmis Karen Sebeși, potrivit Pagina de Media.

Citește și Abuzurile din TVR, sesizate la Consiliul Europei de Federația Internațională a Jurnaliștilor

Doina Gradea: Am făcut cele mai mari investiţii în TVR

În replică, președintele director general al TVR Doina Gradea a transmis un comunicat în care susține că cererea de demisie este „surprinzătoare și bizară”. 

„Episodul la care se face referire în informarea de presă a fost o intervenţie surprinzătoare şi bizară în condiţiile în care, sub mandatul actualului CA, am făcut cele mai mari investiţii în TVR – atât la studioul central, cât şi la toate cele 5 staţii teritoriale, am reluat producţia unor evenimente de anvergură şi, mai ales, am asigurat o bună gestionare a bugetelor pentru a nu repeta episoade de tristă amintire din istoria SRTv care ajunsese, în 2016, la datorii de aproape 150 de milioane de euro.  
 
Rămâne, însă, întrebarea dacă este o coincidenţă faptul că o asemenea abordare a apărut în contextul în care, în spiritul unei bune şi transparente gestionări a banului public, mai ales în condiţiile crizei generate de epidemia COVID, managementul TVR face o evaluare atentă a producţiilor curente, pentru a optimiza bugetele şi a creşte eficienţa în administrarea tuturor resurselor – umane, financiare şi tehnice”, susține Doina Gradea. 

Aceasta susține că informare de presă transmisă de MediaSind, un sindicat care nu este constituit la nivelul SRTv, nu reflectă întrutotul poziţiile exprimate de toţi membrii Consiliului de Administraţie al TVR în şedinţa de astăzi.
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te