Jurnalista Delia Marinescu, care a însoțit echipa RAI 1, povestește cum i-a amenințat Șoșoacă

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 15.12.2021 - 11:24
Jurnalista Delia Marinescu. Captură video din filmarea cu incidentul

Jurnalista Delia Marinescu, de la Scena9, care a însoțit echipa RAI 1 în biroul Dianei Șoșoacă, povestește cum senatoarea a amenințat-o când a început să traducă pentru Lucia Goracci. Șoșoacă a devenit agresivă în momentul în care Goracci i-a luat apărarea Deliei Marinescu.

SHARE

Mai mult, odată ajunși la secție, jurnaliștii s-au trezit că ei sunt cercetați pentru că Diana Șoșoacă i-a reclamat, fiind ținuți în secție timp de opt ore, până la apariția consulului Italiei, iar o parte a presei a preluat narațiunea Dianei Șoșoacă. 

În prezent, doar soțul Dianei Șoșoacă este urmărit penal de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub control judiciar, pentru ultraj, el fiind acuzat că a lovit un poliţist.

Citește și: Premierul despre incidentul cu soții Șoșoacă: „inacceptabil”, „trebuie clarificat de urgență” | Newsweek Romania

Jurnalista Delia Marinescu povestește, pe contul ei de Facebook, că a fost contactată de jurnalista italiană Lucia Goracci, care este șefa RAI 1 pe Turcia, Siria, Irak și Europa de Sud-Est, care voia să facă un reportaj despre vaccinarea din România. Ea a vrut să stea de vorbă și cu Diana Șoșoacă. 

Delia Marinescu a aranjat discuția cu senatoarea ex-AUR la biroul de avocatură al acesteia. După ce au ajuns la întâlnire, Șoșoacă a arătat un sac negru de plastic la cameră, susținând că în acești saci sunt puși „oamenii omorâți” și că pandemia nu există. 

Șoșoacă a început să devină agresivă în momentul în care Delia Marinescu a început să traducă în italiană ce spunea Șoșoacă în limba română, iar Lucia Goracci i-a luat apărarea jurnalistei din România. 

„Mă cheamă lângă ea și-mi zice sever să am grijă cum traduc, pentru că ea știe și engleză, și italiană și o să verifice.

- O amenințați cumva?, o întreabă Goracci.

- Dacă nu vă convin condițiile, puteți să plecați, răspunde Șoșoacă.

- Ok, atunci plecăm, spune Goracci, revoltată că senatoarea m-a amenințat. Mulțumim oricum pentru timpul acordat.

Dăm să plecăm, dar senatoarea se repede și încuie ușa. Nu ne mai crede că suntem jurnaliști și ne cere legitimațiile. Sună la 112. “În momentul ăsta vorbiți cu un senator al României, da?”, îmi zice. Goracci trage de ușă și strigă “Dă-ne drumul! Asta e răpire!” Ușa se deschide, intră un bărbat, jurnalista reușește să scape.

Eu, cameramanul sârb Miki Stojicic și editorul turc Sirdas Yildiz de la Rai rămânem încuiați în apartamentul-birou, împreună cu senatoarea, soțul ei și bărbatul nou venit. Șoșoacă ne filmează, și eu la fel. Mă amenință că o să plătesc pentru asta. Le cere străinilor să șteargă toată filmarea”, povestește Delia Marinescu. 

Citește și: VIDEO Jurnalista italiană de la RAI 1 spune că a fost mușcată de soțul Dianei Șoșoacă | Newsweek Romania

Apoi, jurnalista arată că, după venirea polițiștilor la biroul lui Șoșoacă și după ce soțul acesteia o agresează pe Lucia Goracci, apoi pe polițistul care încearcă să o apere, oamenii legii îi întreabă dacă vor să depună plângeri.

Odată ajunși la secția de poliție, însă, li se spune că sunt acolo pentru că Diana Șoșoacă a depus plângere împotriva lor, că ar fi intrat peste ea fără voia ei și că senatoarea nu a fost audiată. Echipa a stat în secția de poliție timp de opt ore, până la venirea consulului Italiei. 

„În fața blocului, polițiștii de la Secția 4 ne întreabă dacă vrem să depunem plângeri pentru că am fost agresați. Da, zice echipa Rai, și mergem cu șoferul nostru. La secție, ne percheziționează minuțios pe toți, ne caută în genți și în buzunare, ne întreabă dacă avem arme sau droguri.

Ne spun că am fost conduși acolo pentru că Diana Șoșoacă a reclamat că am intrat peste ea fără voia ei. Nu, le zice Goracci. Ea a venit de bună voie ca să facă plângere pentru că a fost agresată în timpul muncii ei de jurnalist. Nu a fost adusă la secție, cum pretind acum polițiștii. Le zice că vrea să plece. Polițiștii nu ne lasă. Apare consulul Italiei. Într-un final, după opt ore în secția de poliție, putem pleca. E miezul nopții”, scrie Delia Marinescu. 

Citește și: Numărul infectărilor cu Omicron în România ajunge la 10. Alte două femei din București, confirmate | Newsweek Romania

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te